Assemblage en plaatsing doorrijhoogteportaal met schrik-kettingen 

Er zijn situaties waar een 'standaard' hoogtebegrenzer niet de juiste oplossing is. Soms is een specifieke oplossing nodig, soms een robuuste constructie. In zo'n geval is een maatwerk doorrijhoogteportaal de juiste keuze.

Een bord met doorrijhoogte aanduiding valte niet altijd voldoende op. Door het plaatsen van een doorrijhoogteportaal is direct zichtbaar dat er sprake is van een beperkte doorrijhoogte en dit voorkomt onnodige schade en hinderlijk oponthoud. Door het toevoegen van schrikkettingen of schrikplanken wordt het visuele effect van het doorrijhoogteportaal versterkt met een hoorbaar en voelbaar effect.

Bovenstaande onderdoorgang biedt geen ruimte voor vrachtwagens. Na meerdere (bijna) ongevallen is nu een doorrijhoogteportaal geplaatst met kettingen. Om de kettingen extra te accentueren zijn ze deels voorzien van rood/wit gestreepte kokers. 

Doorrijhoogteportalen worden onder andere toegepast ter bescherming van viaducten, bruggen en tunnels of voor het weren van te zware of te lange vrachtwagens op bedrijfsterreinen of wegen die ongeschikt zijn voor zwaar verkeer.

Meer weten over doorrijhoogteportalen of een vrijblijvende offerte ontvangen voor een standaard of maatwerk hoogtebegrenzer? We helpen u graag!