Waarom POL als leverancier

  • Het grootste assortiment in de markt
  • Deskundig advies over maatwerkoplossingen
  • Snelle levering door ruime voorraad en eigen transport
  • Alles in één hand; advies, productie, transport en plaatsing
  • Meer dan 50 jaar geldt bij ons familiebedrijf: afspraak = afspraak!

Volg ons

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over POL en ons assortiment? Meldt u dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief!

Verzend

Met Nabasco®Sign samen veilig op weg naar een 100% duurzame toekomst

28 juni 2021

Nabasco®Sign is een biobased verkeersbord dat bestaat uit Nederlands riet, kalk en hars. Er wordt voor de vervaardiging van Nabasco®Sign verkeersborden gebruik gemaakt van lokale natuurlijke reststromen. Grondstoffen die niet ten koste gaan van biodiversiteit of voedselproductie en die niet van de andere kant van de wereld hoeven komen.


Duurzame buitenruimte

De overheid heeft zichzelf als doel gesteld om de komende jaren volop in te zetten op duurzaamheid en een circulaire economie. Gemeenten spelen daarbij een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij het duurzaam inrichten van de publieke ruimte. Het plaatsen en/of vervangen van de vele verkeersborden heeft een serieuze impact op het milieu.Doordachte kwaliteit

Als verkeersbordenleverancier voelt POL Heteren bv zich daar medeverantwoordelijk voor. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van een echt duurzaam alternatief was dat het resultaat niet ten koste mag gaan van de kwaliteit en uitstraling van het product. Daarom is het partnerschap met de koploper op het gebied van biobased composieten, NPSP, waardevol gebleken. De afgelopen jaren is er samen volop geïnvesteerd en geïnnoveerd in onze duurzame en circulaire oplossing.

Thermohardend biocomposiet

In tegenstelling tot veel andere composieten is Nabasco een thermohardend materiaal. Dit wil zeggen dat het bord niet vervormt en extreme temperaturen kan weerstaan van -50°/+150°. Dus problemen op het gebied van krimpen en/of uitzetten, hardheid en sterkte van het materiaal, hechting van het folie enzovoort zijn bij Nabasco biocomposiet uitgesloten.

Bij de productie ontstaat geen afval; per verkeersbord gaat de exact benodigde hoeveelheid grondstof in de mal. Na afloop van het gebruik is het bord weer als grondstof in te zetten voor de productie van nieuwe Nabasco biocomposiet verkeersborden. 100% Circulair dus.

Volledig geclassificeerd

Nabasco®Sign verkeersborden voldoen aan alle eisen uit de geldende normen NEN-EN 12899-1 met verplichte CE-markering en de Nederlandse aanvulling NEN 3381:2020. De achterkant van Nabasco®Sign verkeersborden is grijs, zoals NEN 3381:2020 voorschrijft.

Daarnaast zijn Nabasco®Sign verkeersborden geclassificeerd als Level II – zilver – van de VNVF Ultimate Signing duurzaamheidsklasse. Het bord wordt geleverd met een retro-reflecterend beeldvlak klasse 3 conform VNVF Ultimate Signing™ standaard 2020.2 (20 jarige kwaliteit).

Probleemloos bevestigen

Alle Nabasco®Sign verkeersborden zijn voorzien van vier RVS inserts met een steek van 140 mm zodat standaard scharnier- en lichtmastbeugels te gebruiken zijn.

Nabasco®Sign verkeersborden hebben geen omgezette rand waar vuurwerk in geklemd kan worden. Dit voorkomt veel schade. Een duurzaam pluspunt!

Het antwoord op uw duurzaamheidvraag voor verkeersborden!

Met Nabasco®Sign koopt u niet alleen een milieuvriendelijk maar ook een kwalitatief hoogwaardig verkeersbord. Een bewuste keuze op de route naar een duurzamere leefomgeving!

Nodig dus een van onze adviseurs uit voor een vrijblijvende demo ej kijk op www.nabascosign.nl voor gerealiseerde projecten en aanvullende informatie.