Flespaal - halsversterkt

Traditionele stalen flespalen voor montage van verkeers- en straatnaamborden. Elke flespaal is bij de verjonging van de hals extra versterkt, waarbij het onderstuk van 76 mm Ø overgaat in een bovenstuk van 48 mm Ø. De bovenzijde is afgesloten met een kunststof dop. Halsversterkte flespalen voldoen aan kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 1461:2009 nl en zijn minder gevoelig voor vandalisme. Flespalen worden snel geleverd door onze ruime voorraad en eigen transport.

Producten 1-12 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke lengte flespaal heb ik nodig?

Het is natuurlijk van belang om vooraf te bepalen welke lengte flespaal je nodig hebt. Hoe doe je dat? Hiervoor worden twee criteria gehanteerd;

1. De minimale hoogte van de onderkant van het verkeersbord ten opzichte van het wegdek.
2. Het aantal te monteren borden aan een paal.

Binnen de bebouwde moet de afstand van het onderste bord tot aan het maaiveld minimaal 2,20 meter zijn. Buiten de bebouwde kom is deze afstand minimaal 1,20 meter.

Welke verankering heb ik nodig?

Voor het plaatsen van een flespaal is grondverankering van grote waarde. Door een goede verankering zet de paal zich direct na plaatsing vast en wordt voorkomen dat deze makkelijk uit de grond kan worden getrokken. Halsverterkte flespalen zijn leverbaar met losse of aangelaste grondankers.

Losse grondankers

Tijdens het plaatsen van de flespaal moeten twee losse grondankers handmatig aan de onderzijde doorgestoken worden.

Flespaal met losse grondankers Flespaal met losse grondankers

Vaste grondankers

De flespaal is aan de onderzijde voorzien van aangelaste ankers en kan direct geplaatst worden. Deze verankering wordt ook wel 'vast kruis' genoemd.

Flespaal met aangelaste grondankers Flespaal met aangelaste grondankers