Waarom POL als leverancier

  • Het grootste assortiment in de markt
  • Deskundig advies over maatwerkoplossingen
  • Snelle levering door ruime voorraad en eigen transport
  • Alles in één hand; advies, productie, transport en plaatsing
  • Meer dan 50 jaar geldt bij ons familiebedrijf: afspraak = afspraak!

Volg ons

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over POL en ons assortiment? Meldt u dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief!

Verzend

Straatnaamborden en wegmeubilair van Cradle to Cradle aluminium

31 mei 2021

POL Heteren bv heeft na de introductie van refurbished Re-Sign en biobased Nabasco® Sign verkeersborden en het behalen het C02-prestatieladder certificaat een volgende stap gezet op het gebied van verduurzaming van haar activiteiten.

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat wij op 19 mei 2021 het Cradle to Cradle Certified® Bronze certificaat hebben verkregen voor onze aluminium gepoedercoate profielen, die we gebruiken bij de productie van verkeersmaterialen en bewegwijzering.


Kwaliteitscategorieën Cradle to Cradle


Het C2C Certified™ programma omvat vijf kwaliteitscategorieën, die kritisch worden beoordeeld voordat een certificaat wordt verstrekt:

1. Materiaalkeuze (gezondheid en veiligheid voor mens en milieu)
2. Hergebruik van het materialen
3. Hernieuwbare energie en CO2-management
4. Watergebruik in het productieproces
5. Sociale rechtvaardigheid

Ontwerpfilosofie Cradle to Cradle

Cradle to Cradle (C2C) is een ontwerpfilosofie, die er van uitgaat dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Nu is dat bij recycling natuurlijk ook vaak het geval, maar wat C2C nog een extra dimensie geeft is het feit dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik. Het gaat hierbij dus om ‘upcycling’ (iets nog beter of net zo goed maken) in plaats van ‘downcycling’ (iets een tweede leven geven met een andere toepassing). De samenstelling en het productieproces zijn bij Cradle to Cradle ook belangrijk: alleen veilige materialen kunnen veilig hergebruikt worden.Ons duurzame assortiment

Ons Cradle to Cradle Certified® Bronze certificaat omvat de volgende productgroepen:

• Straatnaamborden POL-systeem 2000 (kokerprofiel)
• Schrikhekplanken
• Afzetmaterialen
• Portaalborden
• Bewegwijzering

Oftewel, wij kunnen een omvangrijk deel van de inrichting van de openbare weg op een duurzame manier voor u inrichten. En dat past helemaal in deze tijd.

Samen werken aan klimaatdoelen

Met onze Cradle to Cradle Certified® gecertificeerde producten helpt POL Heteren bv haar opdrachtgevers bij aan het behalen van doelen uit het Klimaatakkoord, dat het kabinet op 28 juni 2019 heeft gepubliceerd. De klimaat- en duurzaamheidsambities van de regering zijn hoog. Investeringen en aankopen van alle overheidsinstanties zullen moeten bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. De transitie van een lineaire naar een circulaire economie is onomkeerbaar in gang gezet. Vanzelfsprekend neemt POL Heteren bv ook op dit gebied haar verantwoordelijkheid om een relevante bijdrage te leveren.

Kortom: voor duurzaam inkopen voor de openbare ruimte en bijdragen aan de circulaire economie bent u bij POL Heteren bv helemaal aan het juiste adres!