Waarom POL als leverancier

  • Het grootste assortiment in de markt
  • Deskundig advies over maatwerkoplossingen
  • Snelle levering door ruime voorraad en eigen transport
  • Alles in één hand; advies, productie, transport en plaatsing
  • Meer dan 50 jaar geldt bij ons familiebedrijf: afspraak = afspraak!

Volg ons

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over POL en ons assortiment? Meldt u dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief!

Verzend

Zebra optimaal uitgelicht

10 februari 2015   
Veilig kunnen oversteken. Gezien worden door de automobilist. Het bewust maken van de automobilist dat deze een potentieel gevaarlijke situatie nadert. Een zebrapad wordt vaak te makkelijk over het hoofd gezien. Zeker tijdens de donkere uren van de dag. In Maarssen, gemeente Stichtse Vecht, was zo’n situatie de uitdaging waarmee we aan de slag mochten. Recent hebben we daar een drukke oversteekplaats voorzien van LED-attentieborden en zeer effectieve LED verlichting.

De aan weerszijden van de oversteekplaats geplaatste borden zijn voorzien van alternerende LED lampen en hebben een hoge attentiewaarde. Middels infrarood bewegingsdetectors wordt de nadering van voetgangers vastgesteld. Vervolgens gaan de LED waarschuwingslampen knipperen, waardoor naderende bestuurders hun rijgedrag tijdig kunnen aanpassen. Dit is zowel overdag als ’s nachts een grote verbetering van de verkeersveiligheid.Daarnaast zijn er bovenop de opstelling twee Stratos N LED verlichtingsarmaturen geplaatst, die de zebra ’s avonds en ’s nachts zeer goed verlichten. Deze lampen zijn aangesloten op het stroomnet van de openbare verlichting. Stratos N LED verlichtingsarmaturen hebben een veel hogere lichtintensiteit dan gewone straatlantaarns. De LED’s zijn op een speciale manier in het armatuur geplaatst, waardoor er een uniek, verticaal lichtbeeld ontstaat. Het patroon van het lichtbeeld is uitermate geschikt om zebrapaden aan te stralen en enorm te laten opvallen. De zebra springt er hierdoor echt uit ten opzichte van de omgeving. Het ultieme middel om een oversteekplaats nog veiliger in te richten!Op deze maatwerkopstelling zijn natuurlijk vele varianten mogelijk. We adviseren u graag persoonlijk over de beste oplossing voor uw onveilige situaties.

De attentie-opstellingen worden door ons compleet geleverd en vakkundig op locatie geïnstalleerd.