2050: Duurzame stip op de horizon

Een circulair Nederland in 2050! Dat is het doel van de Rijksoverheid in Nederland. Daarvoor zetten bedrijven, organisaties, consumenten en de overheid zelf verschillende stappen. POL Heteren draagt daar ook haar steentje aan bij met de introductie van het POL Re-Sign® verkeersbord.

Weg met onnodige verkeersborden

In heel Nederland vind je verkeersborden die niets bijdragen aan de verkeerssituatie of deze juist onveiliger maken. Maar ook veel verkeersborden die beschadigd zijn of die niet meer voldoen aan de wettelijke eisen. Dan komt een wegbeheerder in beeld. Hij constateert dan dat een verkeersbord verwijderd kan worden. De dragers van die verkeersborden zijn vaak herbruikbaar. En die kunnen nu op een milieuvriendelijke manier recyclet worden. 

Duurzaamheid in verkeersbordenbeheer

Met POL Re-Sign® bieden we een gerefurbished verkeersbord aan. Gewoon als nieuw te gebruiken door gemeenten, overheid, bedrijven, recreatieparken en instanties. Deze officiële verkeersborden gaan probleemloos opnieuw 20 jaar mee. Uit diverse schoonmaaktests en levensduurgegevens van aluminium borden blijkt dat POL Re-Sign® verkeersborden vier keer hergebruikt kunnen worden. Een levensduur van zeker tachtig jaar. Indrukwekkend duurzaam!

Borden die niet geschikt zijn voor hergebruik, worden gerecycled. Daarvan worden nieuwe verkeersborden gemaakt volgens het Cradle-to-Cradle principe. Een voordeel van deze methode is dat recycling slechts 5% van de energie kost ten opzichte van de oorspronkelijke productie. Verder behoudt aluminium zijn oorspronkelijke kwaliteit tijdens het recyclingproces.

De meerwaarde van meedoen aan POL Re-Sign®

Als bedrijf of instantie draag je bij aan circulair ondernemen als je een oud, overbodig of afgekeurd verkeersbord inlevert. Bovendien krijg je een tegoed bij het inleveren van een aluminium verkeersbord. Dat tegoed kan je gebruiken om met korting een POL Re-Sign® verkeersbord te kopen. Hiermee zijn POL Re-Sign® verkeersborden niet alleen de duurzaamste oplossing maar ook de voordeligste! Samen op naar een economie zonder afval. 

Doe mee met POL Re-Sign®, start met inzamelen van oude verkeersborden

Neem contact met ons op om deel te nemen aan het POL Re-Sign® inzamelprogramma voor oude verkeersborden. Met ons eigen transport bezorgen we wekelijks in heel Nederland. Oude verkeersborden kunnen dus zonder extra CO2 uitstoot mee retour genomen worden. Een telefoontje met onze afdeling logistiek volstaat daarvoor.

Meer informatie of refurbished verkeersborden kopen?

Goede, echt duurzame verkeersborden. Gewoon snel geleverd tegen concurrerende prijzen. Extra voordelig dankzij de ruime vergoeding voor oude verkeersborden. Kortom, POL Re-Sign® biedt alle voordelen van traditionele aluminium verkeersborden tegen een zeer gunstig tarief en met maximale impact op uw duurzaamheidsdoelstelling!

Aanvullende informatie over ons gerefurbished verkeersbord staat in onze folder POL Re-Sign®. En natuurlijk staat onze afdeling verkoop klaar om u verder te adviseren over het meest duurzame verkeersbord.