POL Heteren bv - Alles voor verkeer en veiligheid

POL Heteren gelooft dat duurzame verkeersveiligheid bereikt kan worden door duidelijke bebording en signalering, zodat verkeersdeelnemers zich veilig & effectief kunnen verplaatsen.

Wij leveren duurzame producten rondom Verkeer & veiligheid, Gebouw & terrein en Signalering & verlichting: POL levert alles voor verkeer & veiligheid! Wij denken mee met onze klanten en bedienen de klant Persoonlijk, Plezierig en Professioneel vanuit de wil om de veiligheid te vergroten en het verkeer zo effectief mogelijk de weg te wijzen.

POL Heteren staat voor 'alles voor verkeer en veiligheid'. Dat zit in ons bloed sinds onze oprichting in 1968, toen wij in Nederland het eerste oranje veiligheidsvest introduceerden. Vele innovatieve producten volgden, van verkeersborden en bewegwijzering tot dynamische attentieborden en veilig werken aan de weg; altijd was de link verkeer en veiligheid. Daaraan werken we met een professioneel team mensen met hart en ziel, iedere dag opnieuw. Voor trouwe relaties, die ons streven naar hoge kwaliteit en het bieden van maatwerkoplossingen waarderen. Dat geeft ons de motivatie om iedere dag weer een stap vooruit te zetten. Voor verkeer en veiligheid. POL Heteren!

Een breed assortiment aan verkeersmaterialen en dienstverlening

POL Heteren bedient 3 doelgroepen rond verkeer & veiligheid.

Verkeer – Openbare ruimte: POL Heteren levert aan meer dan 70% van de Nederlandse gemeenten verkeersartikelen.

Verkeer – Bedrijven: POL Heteren denkt mee over een effectieve bewegwijzering op veel vakantieparken en grote bedrijven. Ook wordt er veel met signbedrijven samengewerkt aan een goede wayfinding binnen bedrijven en gebouwen.

Voertuigsignalering: POL Heteren is een toonaangevende leverancier van verlichting en aanverwante artikelen. Veel carrosseriebedrijven en bedrijfswageninrichters kunnen vertrouwen op onze degelijke levering en service.

POL Heteren levert nagenoeg alles wat u in de openbare ruimte tegenkomt op het gebied van verkeer en veiligheid; straatnaamborden, portaalborden, actieraamwerken en innovatieve producten zoals snelheidsborden, LED-attentieborden en LED-zebrapaden.

Tevens leveren we uw bedrijfsborden op maat. Ieder bord kan bij ons ontworpen en besteld worden zodat uw bedrijf representatief en effectief de wayfinding binnen en buiten uw pand voor elkaar heeft.

Voor voertuigsignalering hebben we een zeer uitvoerig assortiment lichtbalken, grilflitsers, binnenverlichting, omvormers en bijbehorende kabels op voorraad zodat een snelle levering geborgd is.

Wat u op dit gebied ook zoekt, u vindt het allemaal bij POL Heteren!

Naast verkeers- en veiligheidsproducten bieden wij u ook belangrijke diensten aan. Wat dacht u bijvoorbeeld van plaatsing van verkeersborden, straatnaamborden en bewegwijzering op locatie? En van inventarisatie, beheer en onderhoud van uw bestand aan verkeersborden en straatnaamborden? POL Heteren verzorgt het allemaal voor u!

Snel en makkelijk bestellen in onze webshop

Bestellen doet u snel en gemakkelijk in onze webshop. Daar vindt u al onze producten overzichtelijk per categorie ingedeeld. Wij bezorgen uw bestelling met behulp van eigen transport; zo bent u altijd verzekerd van een snelle en professionele levering.

Kwaliteit gewaarborgd: onze ISO en VCA-certificering

Hoe weet u dat u bij POL Heteren  aan het juiste adres bent als totaalleverancier op het gebied van verkeer en veiligheid? Heel eenvoudig: POL Heteren heeft al vele jaren een uitstekende reputatie in de markt. Kwaliteitsborging van onze producten en diensten staat bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast zijn wij door TÜV Rheinland Nederland gecertificeerd volgens de nieuwste normen: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en VCA**.

Nader met ons kennismaken? Graag!

Wij zijn u zeer graag van dienst. Via onze webshop, maar ook onze vertegenwoordigers brengen u met alle plezier een bezoek. Tevens nodigen we u uit om langs te komen in ons bedrijf aan de A50 voor een persoonlijke kennismaking met POL Heteren.

Met vriendelijke groet, namens ons gehele team,

Ardjan van der Blonk
Algemeen directeur

1968


Op 1 januari 1968 start Arend van de Pol Sr. samen met zijn vrouw Nel Technische Handelsonderneming A. van der Pol,
gevestigd aan de Johan de Wittlaan 38 in Arnhem.

Veiligheidsvest 'Primeur' is het eerste handelsartikel. Dit wordt al snel uitgebreid met o.a. afzethekken, verkeersborden, straatnaamborden,  beschermende kleding en verlichtingsmaterialen.1970

Het bedrijf groeit snel. Er wordt verhuisd naar de Jhr. N. van Rosenthalweg 2 in Oosterbeek.

1974

In december volgt opnieuw een verhuizing; ditmaal wordt een nieuw bedijfsgebouw aan de Industrieweg 26 in Renkum betrokken.

De firmanaam wordt in de loop der jaren gewijzigd in Handelsmaatschappij Pol Import/Export NV en weer later in POL wegbebakening bv.1977

Het assortiment landmeetkundige artikelen neemt een steeds grotere omvang aan en er wordt besloten om over te gaan tot de oprichting van een tweede bedrijf. Zo wordt op 10 maart 1977 POL geotechniek bv opgericht. Dit bedrijf is op 1 januari 2007 verkocht en verhuisd naar Andelst.

1980

Op 17 november 1980 wordt het pakket "politie artikelen" ondergebracht in een afzonderlijk bedrijf; POL politietechniek bv. Het leveringsprogramma voor de politie bestaat onder andere uit voertuiguitrusting, dactyloscopisch materiaal voor de technische recherche en voor milieu-onderzoek grond- en waterbemonsteringsapparatuur.

1992

In november 1992 zijn deze POL bedrijven verhuisd naar een nieuw bedrijfsgebouw langs de A50 in Heteren. In 2007 heeft een aanzienlijke uitbreiding van het bedrijfsgebouw plaatsgevonden.1993

Op 7 oktober 1993 wordt POL bewegwijzering bv opgericht. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van bewegwijzering voor de visuele aankleding van wegen, gebouwen en terreinenen.

Op 9 juni 1993 draagt Arend van de Pol Sr. het bedrijf over aan zijn beide zonen: Arend en Alexander van de Pol. Sindsdien zijn zij ook de aandeelhouders.

2008

Op 1 januari 2008 worden POL wegbebakening bv, POL politietechniek bv en POL bewegwijzering bv samengevoegd in één besloten vennootschap; POL Heteren bv. Als handelsnamen worden gehanteerd: POL wegbebakening, POL pollitietechniek en POL bewegwijzering.

2009

Onze reguliere website wordt omgebouwd naar webshop. In eerste instantie met name bedoeld als online productcatalogus, maar al snel wordt de site gebruikt voor online aankoop van verkeersmaterialen en signaleringsproducten. Onze configurator voor straatnaamborden was in 2009 de eerste in zijn soort. Vele duizenden straatnaamborden zijn hiermee door onze klanten ontworpen.

2018

Op 1 januari 2018 bestaat POL 50 jaar! Ter gelegenheid van dit jubileum is de huisstijl in een nieuw jasje gestoken. Het vertrouwde rode POL logo met daarnaast pictogrammen in onze bekende kleuren die staan voor ons leveringsprogramma.

Logo POL Heteren bv

2019

Op 15 april 2019 is de oprichter van ons familiebedrijf Arend van de Pol Sr. op 89-jarige leeftijd overleden.

Arende van de Pol Sr.

2022

Op 23 juni 2022 hebben Arend en Alexander van de Pol de aandelen van POL Heteren verkocht aan Scheybeeck.