Actieframe DOR of kokerprofiel

Actieframe DOR

Op een voertuig met vlakke achterzijde wordt vaak gekozen voor een aluminium actieframe met dubbel omgezette rand. Het actieframe wordt op de gesloten achterzijde gemonteerd met behulp van verstevigingsprofielen. Houd rekening met de afmeting van de gesloten achterzijde, die moet minimaal gelijk zijn aan de afmeting van het actieframe. Voor montage op een laadbak kunnen twee achterklepbeugels worden gebruikt. Het verstevingingsprofiel wordt dan verticaal gemonteerd.

Het actieframe is leverbaar met een grijs klapbord voor het blinderen van de figuraties en met extra klapborden voor aanvullende verkeersfiguraties. Maximaal zijn er vier klapborden toe te voegen, inclusief de grijze klap.


Actieframe kokerprofiel

Een kokerprofiel actieframe kan dichtgeklapt worden, zodat de lampen en verkeersborden, conform de richtlijnen van het CROW, niet zichtbaar zijn als er niet werkend gereden wordt. Dit actieframe is achter op een voertuig te gebruiken, bijvoorbeeld op de laadklep met behulp van twee achterklepbeugels. Het actieframe is hiermee eenvoudig te monteren en te demonteren en blijft uitwisselbaar met andere voertuigen. Maatwerkoplossingen zijn er voor montage achter de cabine of op het dak van het voertuig.

Door toepassing van klapborden is het actieframe voor meerdere verkeerssituaties inzetbaar. De standaard configuratie bestaat uit RVV model D02l + F05 en kan worden uitgebreid met J16 + D02r (1 klap) en daar nog bij D02l + J16 (2 klap). Aan de voorzijde van het voertuig is het, conform CROW richtlijnen, verplicht om verkeersbord F06 te voeren.

Handbediend of elektrisch

Aluminium kokerprofiel actieframes zijn zowel handbediend als elektrisch scharnierend leverbaar via een afstandsbediening of bedieningsunit in de cabine. Bij gebruik van een afstandsbediening bestaat de mogelijkheid om de besturingsunit op het actieframe te monteren, zodat het actieframe uitwisselbaar blijft met andere voertuigen. Het grote voordeel van een elektrische bediening is dat het actieframe al operationeel kan zijn voordat men uit de auto stapt. Een verhoogde veiligheid voor wegwerkers en het verkeer.


POL Heteren staat voor maatwerk

Wij hebben vele jaren ervaring met het ontwikkelen en vervaardigen van aluminium actieframes, voor zowel standaard als maatwerk toepassingen. Onze actieframes bestaan uit dikwandig aluminium kokerpofiel met hoogwaardige LED lampen. Hierdoor bent u verzekerd van een stevig en duurzaam actieframe dat voldoet aan de laatste richtlijnen en veilig en eenvoudig te bedienen is.

Onze Technische Dienst voert de assemblage volledig in eigen beheer uit, van het printen van de folie tot het aanleggen van de bedradingen. Ook montage op voertuigen en inbouwen van maatwerk elektronica, zoals een bedienings- en signaalunit of dakset, behoren tot de mogelijkheden.

Actieframe bestellen

Een actieframe valt onder de categorie wegbebakening. Zijn er wegwerkzaamheden of wordt de berm langs de weg gemaaid? Met een actieframe wordt het werken aan de openbare weg een stukje veiliger. POL Heteren heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen en vervaardigen van aluminium actieframes, zowel voor standaard als maatwerktoepassingen. In onze webshop treft u verschillende soorten actieframes aan. Op een voertuig met een vlakke achterzijde wordt vaak gekozen voor een aluminium actieframe met dubbel omgezette rand. Het wordt op de gesloten achterzijde gemonteerd met behulp van verstevigingsprofielen. Voor montage op een laadbak kunnen twee achterklepbeugels worden gebruikt. Het is leverbaar met een grijs klapbord voor het blinderen van de figuraties en met extra klapborden voor aanvullende verkeersfiguraties. Maximaal zijn er vier klapborden toe te voegen, inclusief de grijze klap.

Wij bieden ook een kokerprofiel actieframe aan. Dit kan dichtgeklapt worden zodat de lampen en verkeersborden niet zichtbaar zijn als er niet werkend gereden wordt. Dit is conform de richtlijnen van het CROW. Het is achter op een voertuig te gebruiken, bijvoorbeeld op de laadklep met behulp van twee achterklepbeugels. Hiermee is het actieframe eenvoudig te monteren en demonteren én het blijft uitwisselbaar met andere voertuigen. Wij bieden maatwerkoplossingen voor montage achter de cabine op op het dak van het voertuig. Door toepassing van klapborden kunt u de actieframes voor meerdere verkeerssituaties inzetten.

Handbediend of elektrisch actieframe?

Aluminium kokerprofiel actieframes zijn zowel handbediend als elektrisch scharnierend leverbaar via een afstandsbediening of bedieningsunit in de cabine. Bij gebruik van een afstandsbediening bestaat de mogelijkheid om de besturingsunit op het actieframe te monteren zodat het uitwisselbaar blijft met andere voertuigen. Het grote voordeel van een elektrische bediening is dat het actieframe al operationeel kan zijn voordat met uit de auto stapt. Dat is een verhoogde veiligheid voor wegwerkers en verkeer.

Vragen

POL Heteren is een familiebedrijf dat 55 jaar geleden haar deuren opende. Bij ons staat het leveren van kwaliteitsproducten, persoonlijk contact en een uitstekende service hoog in het vaandel. Met onze ervaring en expertise bent u verzekerd van een stevig en duurzaam actieframe dat voldoet aan de laatste richtlijnen en veilig en eenvoudig te bedienen is. Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee bieden een maatwerkoplossing. Vraag onze gratis 600 pagina's dikke catalogus aan. Wij sturen deze geheel vrijblijvend naar u toe. Ook bent u van harte welkom in onze showroom!