Actieframe DOR of kokerprofiel

Actieframe DOR

Op een voertuig met vlakke achterzijde wordt vaak gekozen voor een aluminium actieframe met dubbel omgezette rand. Het actieframe wordt op de gesloten achterzijde gemonteerd met behulp van verstevigingsprofielen. Houd rekening met de afmeting van de gesloten achterzijde, die moet minimaal gelijk zijn aan de afmeting van het actieframe. Voor montage op een laadbak kunnen twee achterklepbeugels worden gebruikt. Het verstevingingsprofiel wordt dan verticaal gemonteerd.

Het actieframe is leverbaar met een grijs klapbord voor het blinderen van de figuraties en met extra klapborden voor aanvullende verkeersfiguraties. Maximaal zijn er vier klapborden toe te voegen, inclusief de grijze klap.


Actieframe kokerprofiel

Een kokerprofiel actieframe kan dichtgeklapt worden, zodat de lampen en verkeersborden, conform de richtlijnen van het CROW, niet zichtbaar zijn als er niet werkend gereden wordt. Dit actieframe is achter op een voertuig te gebruiken, bijvoorbeeld op de laadklep met behulp van twee achterklepbeugels. Het actieframe is hiermee eenvoudig te monteren en te demonteren en blijft uitwisselbaar met andere voertuigen. Maatwerkoplossingen zijn er voor montage achter de cabine of op het dak van het voertuig.

Door toepassing van klapborden is het actieframe voor meerdere verkeerssituaties inzetbaar. De standaard configuratie bestaat uit RVV model D02l + F05 en kan worden uitgebreid met J16 + D02r (1 klap) en daar nog bij D02l + J16 (2 klap). Aan de voorzijde van het voertuig is het, conform CROW richtlijnen, verplicht om verkeersbord F06 te voeren.

Handbediend of elektrisch

Aluminium kokerprofiel actieframes zijn zowel handbediend als elektrisch scharnierend leverbaar via een afstandsbediening of bedieningsunit in de cabine. Bij gebruik van een afstandsbediening bestaat de mogelijkheid om de besturingsunit op het actieframe te monteren, zodat het actieframe uitwisselbaar blijft met andere voertuigen. Het grote voordeel van een elektrische bediening is dat het actieframe al operationeel kan zijn voordat men uit de auto stapt. Een verhoogde veiligheid voor wegwerkers en het verkeer.


POL Heteren staat voor maatwerk

Wij hebben vele jaren ervaring met het ontwikkelen en vervaardigen van aluminium actieframes, voor zowel standaard als maatwerk toepassingen. Onze actieframes bestaan uit dikwandig aluminium kokerpofiel met hoogwaardige LED lampen. Hierdoor bent u verzekerd van een stevig en duurzaam actieframe dat voldoet aan de laatste richtlijnen en veilig en eenvoudig te bedienen is.

Onze Technische Dienst voert de assemblage volledig in eigen beheer uit, van het printen van de folie tot het aanleggen van de bedradingen. Ook montage op voertuigen en inbouwen van maatwerk elektronica, zoals een bedienings- en signaalunit of dakset, behoren tot de mogelijkheden.