Fietspadpalen een noodzakelijk kwaad?

Fietspadpalen zijn vaak een noodzakelijk kwaad. Dat klinkt misschien vreemd uit de mond van een leverancier van fietspadpalen, maar een fietspad zonder obstakels is nou eenmaal veiliger.

Toch zijn er situaties waar het noodzakelijk is om het fietspad af te sluiten, bijvoorbeeld om ongewenst sluipverkeer tegen te gaan. Dan is het zaak om de fietspadpaal goed te plaatsen. Duidelijk zichtbaar en zeker niet in een bocht. Ook het aanbrengen van ribbelmarkering als vooraankondiging is sterk aan te raden! De inzinkbare fietspadpaal in bovenstaand voorbeeld is trouwens direct na de plaatsing door onze afdeling Servicedienst wegbeheer gefotografeerd. De ribbelmarkering in het straatwerk bestaat uit licht verhoogde klinkers. Op het geasfalteerde gedeelte zal de markering nog worden aangebracht.

Fietspadpalen en strooien

We hebben diverse oplossingen om het fietspad bij toepassing van een fietspadpaal toegankelijk te houden voor onderhoudsvoertuigen en strooiwagens. Heel praktisch is onze kunststof inzinkbare X-Last fietspadpaal. De paal verdwijnt geheel in zijn ondergrondse behuizing. Met een speciale sleutel kan de paal weer omhoog worden getrokken. Een voordeel van de inzinkbare paal is dat er geen losse uitneembare palen meer rondslingeren.

Alle soorten fietspadpaal

Er zijn diverse varianten van onze X-Last fietspadpaal verkrijgbaar. Deze stug flexibele kunststof afzetpaal heeft een diameter van circa 16 cm en is ca 80 cm hoog. De montagemogelijkheden van de fietspadpaal op een rij:

Advies over juist gebruik fietspadpalen

Heeft u vragen over onze flexibele fietspadpalen of heeft u advies van specialisten nodig over het goed en veilig afsluiten van fietspaden? Bij POL Heteren helpen wij u graag. Neem gerust contact met ons op zodat we samen kunnen zoeken naar een gepaste oplossing of product.