Overlast veroorzaakt frustratie. Om dit te voorkomen zal de bron van de overlast aangepakt moeten worden. Hiervoor moet de overlastgever natuurlijk wel weten dat zijn/haar gedrag als storend wordt ervaren. Om succesvol over geluidsoverlast te communiceren met de veroorzaker leveren we het NRS (Noice Reduction Syteem). Dit decibelmeetsysteem presenteert de gemeten waarden op een LED-display. Het systeem visualiseert wat anderen horen. Als de geluidsgrens wordt overschreden, zal de display een trieste smiley tonen. Blijft het voertuig binnen de waarden volgt een duimpje omhoog of een blije smiley.

Maak overlastgevers bewust van de herrie die ze veroorzaken

Recent hebben we in de gemeente Gulpen-Wittem bij het dorpje Slenaken een NRS opstelling geplaatst. Vanuit de omgeving wordt er bij de gemeente veel geklaagd over geluidsoverlast op de doorgaande weg. Ons systeem informeert de overlastgever en doet zo een oproep tot het aanpassen van (rij)gedrag. Daarnaast slaat het NRS de meetwaarden op. Dit geeft waardevolle inzichten waar eventuele vervolgacties op kunnen worden gebaseerd.

Hoe werkt het NRS decibelmeter?

De weergave van verkeerslawaai op de display werkt als volgt: de sensor meet de geluidsdruk van de voertuigen die in de richting van het display rijden en stuurt bij overschrijding van een instelbare decibel een signaal naar het full matrix LED-display. De op 50 tot 100 meter afstand geplaatste LED-display toont de bestuurder van de motor of het voertuig een vrij te programmeren symbool of een tekst (bijvoorbeeld TE LUID) die een hiermee een beroep doet aan de bestuurder om zijn rijgedrag of voertuig aan te passen. 

Zelf een decibeldisplay plaatsen?

Het systeem werkt het best als er zich geen obstakels tussen de decibelsensor en de LED display zitten. Zo kan de overdracht tussen de twee onderdelen van het systeem probleemloos verlopen. Het op locatie plaatsen en testen van de apparatuur kunt u ook uitbesteden aan onze Servicedienst wegbeheer. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen, instellen en uitlezen van verkeerstellers, LED snelheidsdisplays en NRS decibel reductie systemen. 

NRS decibelsysteem tegen geluidsoverlast in het verkeer kopen?

Wilt u meer weten over het NRS decibelmeetsysteem? Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor de levering en/of plaatsing van het NRS systeem? Onze afdeling verkoop helpt u graag verder!

 

De display geeft bij een luid motorgeluid een sip gezicht. Als de geluidsnorm niet wordt overschreden glimlacht het gezicht.

Eerst wordt de kast met de decibelmeter geplaatst, Daarna volgt de display en worden de twee apparaten aan elkaar gekoppeld. De instellingen zijn afhankelijk van de situatie ter plaatse en de gewenste vertoning in de display.