Een thuiswedstrijd: verwijsborden voor Rijnstate Elst

De ervaren en vakkundige Servicedienst wegbeheer van POL Heteren voert door heel het land mooie plaatsingsopdrachten uit. Met name opdrachten op het gebied van verkeer. Verkeersborden, drempels, doorrijhoogteportalen, LED attentieborden, kombordportalen, bewegwijzering; allemaal materialen die onze medewerkers met zorg en volgens de geldende regelgeving plaatsen. Maar hoe leuk is het dan als je ook een keer in de eigen gemeente Overbetuwe aan de slag kan met een mooie klus? Dat werd het plaatsen van tientallen verwijsborden bij een in het oog springend nieuwbouwproject.

Verkeer in goede banen dankzij duidelijke verwijsborden

Om het verkeer rond het nieuwe ziekenhuis Rijnstate Elst in goede banen te leiden hebben we dertig verwijsborden mogen leveren. Het plaatsen van deze bewegwijzering is ook aan ons uitbesteed. Het nieuw aangelegde ziekenhuisterrein grenst aan het stationsgebied van Elst. Zo zijn er de nodige nieuwe verbindingen ontstaan. De verwijsborden geven aan waar bezoekers kunnen parkeren, waar leveranciers hun goederen kunnen lossen en waar de Kiss & Ride zone zich bevindt. Daarnaast zijn de verwijzing naar het station en de route voor doorgaand verkeer aangegeven.

Hoe worden verwijsborden bevestigd?

De verwijsborden zijn waar mogelijk bevestigd op bestaande lichtmasten. Ook zijn er verschillende verkeersbordpalen geplaatst waar de verwijsborden op zijn gemonteerd. Iedere bestemming heeft een eigen verwijsbord. Bij dit project zijn er tot maximaal vijf verwijsborden gebundeld bij elkaar geplaatst. De verwijzingen op de verwijsborden moeten makkelijk gescand en gelezen kunnen worden door de verkeersdeelnemer.

Waar moet een goed verwijsbord aan voldoen?

De toegepaste verwijsborden bij dit project hebben allemaal dezelfde afmeting, namelijk: 1130x175 mm. Dit is de voorgeschreven maat voor verwijsborden binnen de bebouwde kom. De opmaak van de borden is ook gestandaardiseerd. De blauwe retroreflecterende borden (reflectieklasse III) zijn voorzien van een wit tekstvlak. Hierin staat de verwijzing naar het betreffende object en een bijpassend pictogram. Links en rechts van het witte tekstvlak is ruimte voor een pijl. Deze pijl staat altijd aan de kant waar hij richting aan geeft. Door gebruik van gestandaardiseerde verwijsborden zijn de borden ook bij toekomstige uitbreidingen of vervanging altijd gelijk.

Bewegwijzering koopt u bij de specialist

POL Heteren inventariseert, produceert en plaatst naast verwijsborden ook toeristische bewegwijzering, voetganger- en fietsbewegwijzering en blauwe bewegwijzering. We helpen u graag uw verkeersstromen optimaal te geleiden. Neem contact op met een van onze ervaren adviseurs voor de mogelijkheden bij uw vraagstuk. Samen komen we altijd tot een passende oplossing voor uw verwijzingen!

Bevestiging van verwijsborden op een lichtmast met behulp van klembeugels en Tam-Torque klemband

 

Naast verwijsborden zijn ook parkeerborden en laadplaatsborden geplaatst op het parkeerterrein van Rijnstate ziekenhuis Elst

 

Eén van de plaatsploegen van onze Servicedienst wegbeheer aan het werk tijdens het plaatsen van de verwijsborden