POL Re-Sign refurbished verkeerborden

Een grote stap richting een Circulair Nederland in 2050! 

Een van de doelen van de  Rijksoverheid is om 50% circulair te zijn in 2030 en zelfs 100% in 2050. Om hier een krachtige bijdrage aan te leveren introduceert POL Heteren met trots het POL Re-Sign® verkeersbord. Oude verkeersborden die afgekeurd of overbodig zijn, maar waarvan de drager nog hergebruikt kan worden, krijgen een nieuw leven. Een innovatief en duurzaam alternatief voor traditionele verkeersborden.

POL Re-Sign®: hergebruiken, hergebruiken, hergebruiken 

POL hergebruikt overbodige verkeersborden op een innovatieve manier door ze met krachtige waterstralen van hun oude folie te ontdoen. Het gebruikte regenwater wordt gefilterd. De zon zorgt voor de energie om dit proces mogelijk te maken. Een duurzame werkwijze waar geen toxische stoffen voor nodig zijn of bij vrijkomen.

Daarna worden de borden voorzien van nieuwe folie en zijn klaar voor gebruik. Dit minimaliseert de productie van nieuwe aluminium verkeersborden.

POL Re-Sign borden krijgen zo een tweede, derde of zelfs vierde leven waardoor het bord maar liefst 80 jaar mee kan! Op het gebied van kwaliteit, gaan POL Re-Sign® verkeersborden dus minstens net zo lang mee als een nieuw aluminium bord. En door het duurzame productieproces, kunnen ze meerdere keren refurbished worden.

Overtollige verkeersborden refurbishen 

In Nederland staan er momenteel meer dan 600.000 overtollige verkeersborden die niets bijdragen aan de verkeerssituatie of niet meer voldoen aan de wettelijke eisen. Deze borden kunnen gemakkelijk hergebruikt worden met POL Re-Sign® en ingezet worden waar ze wél nodig zijn.

Bijna alle aluminium verkeersborden, ongeacht vorm en voorgaande functie, kunnen hergebruikt worden. Een voorwaarde is wel dat de drager bruikbaar is. Dat betekent geen diepe krassen, deuken of vervorming van de aluminium drager of rand. Mochten de ingeleverde verkeersborden niet bruikbaar zijn, dan worden ze voor recycling aangeboden. Van dit aluminium kunnen weer nieuwe verkeersborden worden gemaakt.

Als er niet genoeg POL Re-Sign borden voorhanden zijn, bieden we keuze uit twee uitstekende alternatieven. Zowel ons biocomposiet NabascoSign verkeersbord als ons Cradle to Cradle aluminium verkeersbord scoren hoog in de duurzaamheidsindex.

Beste duurzaamheidsscore

De POL Re-Sign® verkeersborden voldoen aan de hoogste standaard in de Duurzaamheidsindex Verkeersborden van de branchevereniging VNVF. Dat draagt bij aan de klimaatdoelstelling om 100% circulair te ondernemen in 2050. De MKI-score van POL Re-Sign® borden is laag. Met ingebruikname van een pomp op groene stroom verlaagt deze verder. De precieze consequenties worden momenteel uitgewerkt.

Statiegeld voor ingeleverde borden

Naast het duurzame aspect van POL Re-Sign®, levert het inleveren van aluminium verkeersborden ook nog statiegeld op. Voor courante verkeersborden kunnen die bedragen behoorlijk oplopen. In dit overzicht staan de huidige retourbedragen. Het statiegeld wordt als tegoed geregistreerd en bij toekomstige Re-Sign orders in mindering gebracht op de factuur. Bekijk de voorwaarden van POL Re-Sign® en welke retourbedragen er voor welke bordmodellen gelden

De voordelen van POL Re-Sign®

 • Betaalbaar: duurzaam maar goedkoper dan nieuw
 • Garantie levensduur 80 jaar; het verkeersbord kan minimaal 4x van nieuwe folie worden voorzien
 • 100% Circulair; hergebruik aluminium drager
 • Geen kwaliteits- of functieverlies
 • Ruime vergoeding voor ingeleverde oude verkeersborden
 • Helpt grondstofuitputting voorkomen
 • Beter voor het milieu en het klimaat
 • Minder CO2 uitstoot en waterverbruik
 • Vrij van toxische materialen
 • Hoogste duurzaamheidsklasse: Level III Ultimate Signing ™ 2020
 • Laagste MKI-score

Kies voor POL Re-Sign®

Met POL Re-Sign® verkeersborden omarmen we een duurzame toekomst. Met de wens van de overheid om in 2030 minimaal 50% van het inkoopbudget duurzaam te besteden is overstappen op POL Re-Sign® verkeersborden een logische keuze. En zeker ook een grote stap richting een Circulair Nederland in 2050.

Laten we samen streven naar een samenleving waarin innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan. Met elk gerecycled verkeersbord bevorderen we een wereld met minder afval. Samen op weg naar betere en groenere toekomst.

Meer informatie of refurbished verkeersborden kopen?

Goede, echt duurzame verkeersborden. Gewoon snel geleverd tegen concurrerende prijzen. Extra voordelig dankzij de ruime vergoeding voor oude verkeersborden. Kortom, POL Re-Sign® biedt alle voordelen van traditionele aluminium verkeersborden tegen een zeer gunstig tarief en met maximale impact op uw duurzaamheidsdoelstelling!

Aanvullende informatie over ons gerefurbished verkeersbord staat in onze folder POL Re-Sign®. En natuurlijk staat onze afdeling verkoop klaar om u verder te adviseren over het meest duurzame verkeersbord.