Victron AGM Deep Cycle accu (M8 draadbus) 12V/240Ah

Victron AGM Deep Cycle accu (M8 draadbus) 12V/240Ah

Artikelnummer
359266161
  € 649,00 Excl. BTW € 785,29 Incl. BTW
  Levertijd: 2-5 werkdagen

  Omschrijving

  Victron onderdeelnummer BAT412124081.
  EAN 8719076045489.

  Deze Victron AGM Deep Cycle accu 12V/240Ah is voorzien van M8 draadbus aasluitingen om een zo best mogelijk contact te waarborgen en accupolen niet nodig zijn. De Victron AGM Deep Cycle accu 12V/240Ah is een gesloten accu met een capaciteit van 240Ah op basis van VRLA-technologie. Een AGM-accu wordt ook wel multi-purpose of dual-purpose accu genoemd, en is geschikt voor zowel langzame ontlading als het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren. De accu's voldoen aan zowel de Europese CE- als ook de Amerikaanse UL-specificaties in brandbestendige ABS-behuizingen, en worden geleverd met de wereldwijde 2 jaar garantie van Victron Energy.

  AGM staat voor Absorbed Glass Mat. In AGM-accu’s is de elektrolyt geabsorbeerd in een glasvezel mat die geklemd is tussen de platen. In een AGM-accu verplaatsen de ladingdragers, waterstofionen (H2) en sulfaationen (SO4), zich gemakkelijker tussen de platen dan in een gel-accu.

  VRLA staat voor Valve Regulated Lead Acid. Dit houdt in dat de accu’s gesloten zijn. Alleen als gevolg van verkeerd laden en/of kapotte cellen zal er gas via een veiligheidsventiel ontsnappen. VRLA accu’s zijn onderhoudsvrij gedurende hun gehele levensduur. Door het gebruik van loodcalcium roosters en zeer zuivere materialen kunnen Victron VRLA accu’s lange periodes zonder laden moeiteloos aan. De zelfontlading is minder dan 2% per maand bij een temperatuur van 20°C. Deze ontlaadsnelheid verdubbeld bij iedere temperatuur verhoging van 10°C. Victron VRLA accu’s kunnen zodoende tot een jaar lang bewaard worden zonder dat zij opnieuw geladen hoeven te worden; mits dit bij een relatief lage temperatuur gebeurt. Victron VRLA accu’s herstellen zich zeer goed, zelfs na diepe en langdurige ontladingen. Niettemin heeft herhaaldelijk diep en langdurig ontladen een negatieve invloed op de levensduur van alle loodzwavelzuuraccu’s. Victron accu’s vormen hierop geen uitzondering. De nominale capaciteit van Victron ‘Deep Cycle’ accu’s verwijst naar een ontlading van 20 uur (een ontlaadstroom van 0,05C). De nominale capaciteit van Victron Tubular Plate Long Life accu’s verwijst naar een ontlading van 10 uur. De effectieve capaciteit neemt af naarmate de ontlaadstroom hoger wordt. De laadstroom van een VRLA-accu mag niet hoger zijn dan 0,2C (20A voor een 100 Ah accu). De temperatuur van een accu zal met meer dan 10°C toenemen als de laadstroom 0,2C overschrijdt en dan is temperatuur compensatie noodzakelijk.

  - merk: Victron
  - model: Deep Cycle AGM
  - accucapaciteit: 240Ah
  - systeemspanning: 12V
  - afmetingen: 522x240x224 mm
  - gewicht: 66 kg

  Specificaties

  Meer informatie
  MerkVictron
  ModelDeep Cycle AGM
  Ingangsspanning12VDC
  Accucapaciteit240Ah