Victron BlueSmart acculader IP22 12/15(1) 230V

Victron BlueSmart acculader IP22 12/15(1) 230V

Artikelnummer
359234120
  € 144,00 Excl. BTW € 174,24 Incl. BTW
  Levertijd: 2-5 werkdagen

  Omschrijving


  Victron onderdeelnummer BPC121542002.
  EAN 8719076037415.

  De Blue Smart IP22-lader 12/15(1) heeft 1 uitgang en ingebouwde Bluetooth, waardoor spanning en stroom eenvoudig in de gaten kan worden gehouden. Ook kunnen instellingen worden gewijzigd en kan de acculader worden geactualiseerd zodra nieuwe eigenschappen beschikbaar komen. 

  Een microprocessor gestuurd adaptief 6-traps laadalgoritme verzorgd een optimaal professioneel laadproces. Deze lader is geschikt voor 12V accusystemen met een accucapaciteit tussen de 75Ah en 150Ah en is ideaal om in te bouwen met behulp van de op de acculader bevestigde beugels. De lader kan worden gebruikt voor apparaten in de werkplaats en voor vaar- en voertuigen, zoals (klassieke) auto's, motoren, boten en campers. Alle IP22 acculaders zijn uitsluitend voor gebruik in een afgesloten ruimte (binnenshuis).
  Accukabel (niet inbegrepen): 6mm².

  CEE 7/7 is een ronde geaarde contourstekker voor Schuko stopcontacten die wordt gebruikt voor geaarde apparaten. Aan de contactstop zitten twee ronde pennen met een doorsnee van 4,8 mm, een lengte van 19 mm en een hart-tot-hartafstand van eveneens 19 mm. Deze stekker kan worden gebruikt in alle landen waarvan de stopcontactnormen zijn gebaseerd op CEE 7/3 of CEE 7/5. De rating is maximaal 16A.

  De Victron BlueSmart IP22 12/15(1) acculader CEE 7/7 is bedoeld voor het laden van 12V accusystemen vanuit 230VAC. De laadstroom van deze lader is 15A volgens een zestraps adaptief intelligent laadalgoritme, waarmee 12V accusystemen met een accucapaciteit tussen de 75Ah en 150Ah geladen kunnen worden. De lader is voorzien van 1,5 meter 230V kabel met een ronde CEE 7/7 contourstekker voor Schuko stopcontacten.

  Alle IP22 modellen hebben een kunststof - aluminium behuizing met beugels voor eenvoudige montage. Accukabels (niet inbegrepen) kunnen worden aangesloten op 13 mm² schroefklemmen. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de Blue Smart IP22 acculaders eenvoudig kunnen worden ingebouwd voor binnen gebruik in vele omgevingen, zoals een garage, schuur, stalling, of in de boot of camper.

  De Blue Smart IP22 acculader is de draadloze oplossing om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te actualiseren als nieuwe eigenschappen beschikbaar worden.

  Met een efficiëntie tot 94% ontwikkelen deze acculaders tot vier keer minder hitte in vergelijking met de industrienorm. En zodra de accu volledig is opgeladen, daalt het stroomverbruik naar 0,5W. Dat is zelfs vijf tot tien keer beter dan de industrienorm.

  Het adaptief zestraps laadalgoritme bestaat uit: test - bulklading – absorptielading - herconditionering – druppellading – opslag. De Blue Smart lader is voorzien van een door een microprocessor gestuurd 'adaptief' accubeheer. De adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt.

  Door de opslagmodus is er minder onderhoud en veroudering als de accu niet wordt gebruikt. De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2V/cel (13,2V voor 12V-accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Eens per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

  LiFePO₄-accu's worden opgeladen met een eenvoudig algoritme van bulklading – absorptielading – druppellading.

  In de modus NIGHT (nacht) of LOW (lage stroom), wordt de uitgangsstroom verlaagd tot max. 50% van de nominale uitgangsstroom en wordt de acculader geheel geruisloos. De modus NIGHT eindigt automatisch na 8 uur. De modus LOW kan handmatig worden beëindigd.

  De uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 50ºC stijgt, maar de Blue Smart lader valt niet uit.

  Laadalgoritme: TEST / BULKLADING / ABSORPTIELADING / HERCONDITIONERING / DRUPPELLADING / OPSLAG / GEREED
  MODE-knop voor het instellen van: NORMAAL (14,4V) / HOOG (14,7V) / HERCONDITIONERING / LI-ION

  - merk: Victron
  - model: BlueSmart
  - laadstroom: 15A
  - uitgangsspanning: 12VDC
  - aantal uitgangen: 1
  - ingangsspanning: 230VAC
  - type lader: Lood + Lithium
  - IP klasse: IP22
  - afmetingen: 235x108x65 mm (LXBxH)
  - gewicht: 1,3 kg

  Specificaties

  Meer informatie
  MerkVictron
  TypeLood + Lithium
  ModelBlueSmart IP22
  Ingangsspanning230VAC
  Uitgangsspanning12VDC
  Laadstroom15A
  Aantal uitgangen1
  CommunicatieBluetooth
  IP-klasseIP22