Victron MultiPlus omvormer/ lader 12/3000/120-16 230V

Victron MultiPlus omvormer/ lader 12/3000/120-16 230V

Artikelnummer
359222150
  € 1.618,00 Excl. BTW € 1.957,78 Incl. BTW
  Levertijd: 2-5 werkdagen

  Omschrijving


  Victron onderdeelnummer PMP122300001.
  EAN 8719076045151.

  Deze nieuwe stijl MultiPlus 12/3000/120 omvormer/lader combinatie is een krachtige zuivere sinusgolfomvormer, een geavanceerde acculader met adaptieve laadtechnologie en een supersnelle AC-wisselschakelaar in een enkele compacte behuizing. Door de langwerpige staal/kunststof behuizing (beschermklasse IP 21) zijn de nieuwe MultiPlus modellen eenvoudig te herkennen.

  Ingangsspanning: 12VDC | Uitgangsspanning: 230VAC
  Uitgangsvermogen: 3000VA / 2400W | Piek: 6000W
  PowerControl: ja | PowerAssist: ja | Transfer switch: 16A
  Laadstroom huisaccu: 120A | Laadstroom startaccu: 4A
  Aanbevolen accucapaciteit: 600 - 1200 Ah
  Accukabel (niet inbegrepen): 95mm² of 2x 50mm² 

  De MultiPlus 12/3000/120 is een combinatie van een krachtige zuivere sinusgolfomvormer met een vermogen van 3000 VA (2400 Watt), een geavanceerde acculader met adaptieve laadtechnologie van 120 Ampère, en een supersnelle AC-wisselschakelaar in een enkele compacte behuizing. Deze MultiPlus wordt geleverd zonder de benodigde 95mm² of 2x 50mm² kabels.

  Alle MultiPlus modellen uit deze serie zijn voorzien van een PowerControl en PowerAssist functionaliteit. Ook zijn alle modellen geschikt voor drie-fase en parallelschakeling. Dit model heeft een maximale doorschakelstroom van 16A. De omvormer/acculaders van Victron Energy zijn ontworpen voor professioneel gebruik. Ze zijn geschikt voor uiteenlopende apparaten met hoge en lage startvermogens. De MultiPlus is een multifunctioneel energiesysteem met sinus-omvormer, acculader en AC-omschakelaar. De accu’s worden veilig geladen, ook als de kwaliteit van de stroomvoorziening laag is.

  De volbrug- plus toroïde transformatortopologie heeft zich al vele jaren heel betrouwbaar bewezen. De omvormer is bestand tegen kortsluiting en beschermt tegen oververhitting, ongeacht of dit als gevolg van overbelasting of een hoge omgevingstemperatuur plaatsvindt.

  Met het Digital Multi Control bedieningspaneel kan een maximum aggregaat- of walstroom worden ingesteld. De MultiPlus houdt dan rekening met andere stroomverbruikers en gebruikt voor het opladen alleen de stroom die nog ‘over’ is, zodat de aggregaat- of walaansluiting niet overbelast raakt.

  Waar piekstroom vaak maar kortstondig nodig is, zorgt de MultiPlus ervoor dat onvoldoende wal- of aggregaatstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de accu. Als de belasting afneemt, wordt de reservestroom gebruikt om de accu weer op te laden.

  Vereist om belastingen met hoge inschakelstroom, zoals spanningsomvormers voor ledlampen, halogeenlampen of elektrisch gereedschap, te kunnen starten.

  Als de 'search mode' is ingeschakeld, wordt het stroomverbruik van de omvormer bij nullast verlaagd met ca. 70%. De 'search mode' houdt in dat de Multi wordt uitgeschakeld als er geen belasting is of als deze heel laag is. Iedere 2 seconden zal de Multi even inschakelen. Als de uitgangsstroom een ingesteld niveau overschrijdt, blijft de omvormer werken. Zo niet, dan gaat de omvormer weer uit.

  In plaats van ‘search mode’ kan ook de AES mode gekozen worden. Wanneer deze instelling is ingeschakeld, wordt het stroomverbruik bij nullast en lage belasting met ca. 20% verlaagt, door de sinusspanning wat te ‘versmallen’. De AES modus is niet instelbaar met DIP switches en is uitsluitend toepasbaar in 'stand alone' configuratie.

  Het programmeerbare relais is standaard ingesteld als alarmrelais, dat wil zeggen dat het relais stroomloos wordt in geval van een alarm of een voor-alarm (omvormer bijna te warm, rimpelspanning op de ingang bijna te hoog, accuspanning bijna te laag).

  De MultiPlus kan worden gebruikt in zowel autonome- als netgekoppelde PV- en andere alternatieve energiesystemen. Software om verlies van netvoeding te detecteren is beschikbaar.

  Bewaak en regel uw MultiPlus systeem lokaal (LAN) of op afstand via internet vanuit de hele wereld met de gratis VRM-app en de gratis VRM-portaal-website. De toegang is voor meerdere besturingssystemen mogelijk via een telefoon, tablet, laptop of pc. Er zijn meerdere opties beschikbaar: Batterij Monitor (BMV), Multi-bedieningspaneel, Color Control GX en andere GX communicatieapparaten, VE.Bus Smart Dongle voor smartphone of tablet (Bluetooth Smart) en met een interface kabel voor laptop of pc (USB of RS232). Het niveau van controle van het aanpassen van de MultiPlus tot aan het instellen van een Geofence voor verhuurvoertuigen en meer is eindeloos. Om een indruk te krijgen van de VRM (Victron Remote Management) website, bezoek: Victron Remote Management en klik op de ‘Try Our Demo’ button. Victron Remote Management (VRM) is een gratis service van Victron Energy voor het op afstand monitoren van elektrische apparatuur over de hele wereld.

  Als in geval van een 'stand alone' toepassing de instellingen moeten worden gewijzigd, kan dit binnen enkele minuten plaatsvinden via een instellingsprocedure voor DIP-schakelaars.
  Parallelle en drie-fase toepassingen kunnen worden geconfigureerd met de software VE.Bus Quick Configure en VE.Bus System Configurator.
  Autonome, met het net interactieve en eigen verbruikstoepassingen, met omvormers en/of MPPT-zonneladers, kunnen worden geconfigureerd met assistenten (toepassingsgerichte software voor specifieke toepassingen).
  Indien aangesloten op het Ethernet zijn systemen met een Color Control GX en andere GX communicatie apparaten toegankelijk en kunnen instellingen worden gewijzigd.

  - merk: Victron
  - model: Multiplus
  - continu vermogen: 3000VA / 2400W
  - piekvermogen: 6000W
  - laadstroom: 120A
  - doorschakelstroom: 16A
  - ingangsspanning: 12VDC
  - uitgangsspanning: 230VAC
  - beschermklasse: IP21
  - afmetingen: 362x258x218 mm (HxBxD)
  - gewicht: 18 kg

  Specificaties

  Meer informatie
  MerkVictron
  ModelMultiplus
  Ingangsspanning12VDC
  Uitgangsspanning230VAC
  Laadstroom120A
  Continu vermogen3000VA/2400W
  Doorschakelstroom16A
  CommunicatieVE.Bus
  Stopcontact (Schuko)Nee