X-Last® Fietspadpaal - 800x150 mm Ø - zwart/wit - voetplaat

X-Last® Fietspadpaal - 800x150 mm Ø - zwart/wit - voetplaat

Artikelnummer
155110542VP

  Flexibele afzetpaal met voetplaat gemaakt van een speciaal ontwikkeld polyurethaan met unieke producteigenschappen; flexibiliteit met een hoge buigweerstand.

  € 239,00 Excl. BTW € 289,19 Incl. BTW
  Levertijd: >15 werkdagen

  Omschrijving

  De X-Last® Fietspadpaal is ontworpen op basis van de richtlijnen van het CROW-Fietsberaad, kenniscentrum voor Fietsbeleid in Nederland. 

  Hoge zichtbaarheid & veiligheid

  Visueel zorgen de signaalrode kleur, de vier brede retroreflecterende banden en de forse diameter van 150 mm voor een opvallend uiterlijk. De afgeronde kop en de veilige hoogte van 800 mm zorgen ervoor dat het stuur van een fiets niet makkelijk kan blijven haken.

  Deze specifieke kenmerken zorgen voor een hoge zichtbaarheid in het verkeer en tevens voor veiligheid van de fietser(s).

  Unieke producteigenschappen

  X-Last® Fietspadpalen zijn gemaakt van een speciaal ontwikkeld polyurethaan met unieke producteigenschappen; flexibiliteit met een hoge buigweerstand. Uit onderzoek blijkt dat de kans op lichamelijk letsel aanzienlijk kleiner is bij een botsing met een flexibele X-Last® Fietspadpaal dan bij een botsing met een traditionele stalen paal.

  Deze kenmerken maken de X-Last® Fietspadpaal zeer geschikt voor zijn doel; voorkomen dat voertuigen een afgesloten gebied binnenrijden, maar toch meebuigen bij aanrijding. Door de flexibiliteit zal de fietspadpaal altijd in zijn oorspronkelijke vorm terugkeren en is deze praktisch onbreekbaar.

  Bovendien zijn de palen onderhoudsvrij (roesten niet, gaan niet scheef staan) en is schade aan voertuigen minimaal.

  Dé ecologische keuze

  Ook het milieu vaart wel bij de keuze voor X-Last® Fietspadpalen. Er is door INAS-MET-Technalia onderzoek gedaan naar de milieubelasting van X-Last® palen en traditionele stalen palen.

  De uitkomst van deze cradle-to-cradle analyse is dat de milieubelasting van X-Last® Fietspadpalen, gemeten over de levenscyclus, 50% lager is dan van traditionele stalen palen. Daarbij is gekeken naar het productieproces, wat kost het aan hulpbronnen om de palen te produceren. de recyclebaarheid en de verwachte levensduur.

  Specificaties

  Meer informatie
  Product typeX-Last® Fietspadpaal
  UitvoeringVaste montage
  MateriaalPolyurethaan
  KleurZwart + witte retroreflecterende banden
  ReflectieklasseKlasse 2
  Buisdiameter (mm)150
  Lengte (mm)800
  Montage toepassingVoetplaat 235 mm Ø