Een mooi ontwerp voor de portalen en een goed uitvoeringsplan vormden de basis voor deze geweldige opdracht. De gemeente Land van Cuijk is in 2022 ontstaan na een gemeentelijke herindeling en bestaat sindsdien uit 33 kernen. Na inventarisatie bleek dat 360 komgrensborden nodig waren voor de belangrijkste toegangswegen rond deze kernen.

Komgrensportalen voor 33 kernen

Ons projectbureau heeft zich vastgebeten in deze logistieke uitdaging. Het resultaat? Een strakke productieplanning afgestemd op het tempo van plaatsing. De portalen werden telkens per locatie geproduceerd en voorzien van de betreffende locatiecode. Plaatsing en de juiste aanvoer van komgrensportalen verliep hierdoor soepel. Door de codering kon per locatie worden opgeleverd. Het opleverdocument bevatte alle relevante gegevens, een afbeelding en de GPS positie van het kombordportaal.

Waar worden kombordportalen van gemaakt?

Voor de kombordportalen van gemeente Land van Cuijk is gebruik gemaakt van ons eigen aluminium profiel IND 80. Dit profiel is Cradle to Cradle bronze gecertificeerd en mag dus zondermeer een duurzame keuze genoemd worden. Het IND 80 profiel is een zogenaamd klapprofiel. Dit bestaat uit twee delen, waardoor het profiel opengeklapt kan worden. Dit is handig als er een mutatie op een van de tekstpanelen doorgevoerd moet worden. Demontage voor vervanging of aanpassing van tekstborden in het portaal is dus mogelijk. 

De tekstpanelen van de kombordportalen zijn voorzien van DiamondGrade retroreflecterende folie van 3M. Deze folie wordt bij ons geprint en voorzien van een UV werend laminaat. De leversduur van deze prints is minimaal 20 jaar. Onder de plaatsnaam is het skyline symbool opnomen in het ontwerp van het komgrensbord. Dit symbool wordt herkend door camerasystemen van voertuigen en de portalen zijn hiermee dus toekomst-proof (ISA).

Samen werken aan de mooiste komgrensborden

De samenwerking met de medewerkers van gemeente Land van Cuijk verliep fantastisch tijdens dit omvangrijke project . We danken hen voor de geboden ondersteuning en prettige onderlinge communicatie. Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar gemeente Land van Cuijk voor de mooie opdracht en voor het vertrouwen dat zij ons bedrijf hebben gegeven dat wij dit project op de best mogelijke manier zouden uitvoeren. 

Ook toe aan het vervangen van plaatsnaamborden of kombordportalen? POL Heteren bv helpt u graag! U kunt bij ons terecht voor advies, inventarisatie, levering en plaatsing van komborden, zoneborden en andere gemeentegrens bebording.