RB vast profiel

Het vaste RB profiel van POL Heteren wordt vast genoemd omdat de staanders en liggers van dit aluminium profiel uit een gedeelte bestaat. Het RB profiel is verkrijgbaar in drie ronde uitvoeringen en in één vierkant profiel. Onze RB profielen zijn voorzien van een inkeping die de bevestiging van tekstpanelen of plaatmateriaal mogelijk maakt. Hiervoor gebruiken we een verbindslotje (model RS 10), dat het buisprofiel verbindt met het tekstprofiel of het opsluitprofiel voor 5 mm plaatmateriaal.

Bekijk hieronder de verschillende soorten RB vaste profielen en hun toepassingsmogelijkheden.

Wat maakt RB vast profiel uniek?

Vaste aluminium profielen uit de RB lijn zijn buitengewoon sterk. Er is bewust gekozen voor een wanddikte van 3 mm (2 mm voor het RB 45 en RB 60 profiel). Ons aluminium is profiel relatief zwaar, maar zeer sterk en uiterst duurzaam. Hierdoor heeft harde wind geen vat op onze portaalopstellingen. De hoogwaardige poedercoating (iedere gewenste RAL-kleur is mogelijk voor onze profielen) is enorm kleurvast en kent een hoge krasweerstand. Aluminium vergaat niet als het in de grond wordt geplaatst en geeft ook geen milieubelastende stoffen af.

Montagemogelijkheden aluminium RB vast profiel

De opstellingen (ook wel portalen genoemd) die met RB vast profiel gemaakt kunnen worden zijn in twee uitvoeringsvormen te onderscheiden. Een portaal met zogenaamde bovenligger of een portaal zonder bovenligger.

  • Bij een portaalopstelling met bovenligger wordt er bovenop de staander een kniestuk (met een hoek van 90º) geplaatst. Tussen deze twee kniestukken wordt ook een stuk buisprofiel geplaatst. Hierdoor vormen de twee staanders en de bovenligger een stevig frame, waarin verschillende aluminium tekstpanelen of volkern tekstplaten gemonteerd kunnen worden.
  • Bij een portaalopstelling zonder bovenligger zorgen de aluminium tekstpanelen of de 5 mm tekstplaten (opgesloten in stevige aluminium opsluitprofielen) voor de verbinding met de staanders. De opstelling wordt een stevig geheel door de krachtige verbindingen die worden gebruikt; eenmaal in de grond geplaatst neemt deze stevigheid nog verder toe. De open bovenkant van de staander wordt netjes afgewerkt met een afdekkap. Ieder vast profiel heeft hiervoor zijn eigen afdekkapje, afdekdop of afdekplaatje.

Is het RB vaste profiel van POL Heteren duurzaam?

Onze gepoedercoate aluminium vaste RB profielen zijn Cradle to Cradle bronze gecertificeerd. Hiermee zijn onze profielen dus een duurzame en bewuste keuze! Na gebruik kunnen de aluminium profielen weer volledig worden hergebruikt. Het aluminium is als het wordt gesmolten weer te gebruiken voor hoogwaardige andere toepassingen. Wilt u meer weten over de Cradle to Cradle certificering van onze P-sign profielen? Hier leest u er meer over.

Aluminium profielen voor een portaalbord kopen?

Bent u op zoek naar aluminium profielen om een portaalbord mee te maken of wilt u een complete oplossing zoals een entreeportaal, welkombord of bewegwijzeringsportaal kopen om uw terrein mee aan te kleden? Dan is POL Heteren uw juiste partner! Zowel signbedrijf of beletteraar als terreinbeheerder of facilitair medewerker weten hun weg naar POL te vinden voor hun bebording en toebehoren. Onze adviseurs helpen u graag verder!