Trekputten

Trekputten worden in combinatie met mantelbuizen ingezet voor de aanleg van distributienetwerken en zijn daardoor zonder graafwerk blijvend toegankelijk. Trekputten zijn onmisbaar op het gebied van onderhoud, uitbreiding of aanpassing wanneer het gaat om de uitrol van nieuwe technieken. Trekputten worden onder meer toegepast in gebouwen, in voetgangersgebieden, in bermen of op middengeleiders.

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is het verschil tussen deksel Louvre en Vlak?

De Louvre deksel heeft een hoge opzetrand en is ideaal om in bestrating te leggen en aan te straten. De Vlakke deksel wordt vaak in de berm of in zandgrond geplaatst.

Tot welke hoogte is een trekput op te bouwen?

Een trekput bestaat uit losse ringen met een stapeldiepte van 155 mm. De hoogte is dus zelf te bepalen door het aantal ringen dat op elkaar gestapeld wordt. Voorkom dat je een smalle trekput te diep maakt. Kabels en leidingen zijn dan moeilijker bereikbaar.

 

Welke diameter mantelbuizen zijn geschikt?

De ringen met voorgeboorde gaten hebben een diameter van 110 mm Ø. Er zijn ook dichte ringen leverbaar waar je zelf gaten in kunt zagen met een diameter naar keuze.

Is een trekput waterdicht?

Nee, trekputten zijn nooit waterdicht.

Wat is de functie van de bodemplaat?

De bodemplaat verdeelt de aslast over een groter oppervlak. Indien noodzakelijk kun je zelf de bodemplaat perforeren om overtollig water makkelijker weg te laten lopen.

Kan ik een trekput ook zelf samenstellen?

Ja het is mogelijk om een trekput naar eigen keuze samen te stellen. Een trekput wordt namelijk modulair opgebouwd en is net als 'legoblokjes' in elkaar te zetten.

Kan een trekput over oude leidingen worden gelegd?

Een trekput is eenvoudig in te zagen en kan dus op locatie aan de bestaande situatie worden aangepast.

Moet een trekput in beton worden gestort?

Nee, trekputten t/m verkeersklasse C250 kunnen geplaatst worden zonder beton te storten. Vanaf verkeersklasse D400 is het wel aan te bevelen om droge beton te gebruiken, zie onderstaand voorbeeld. Wij adviseren wel om in elke situatie stabilisatie rondom de trekput aan te brengen om inspoeling en verzakking te voorkomen.

Wanneer wordt een trekput gebruikt?

Trekputten en mantelbuizen worden gebruikt bij de aanleg van nieuwe tracés en bij het onderhouden en upgraden van oude tracés. Doordat onze trekputten modulair zijn opgebouwd, kunnen de oude installaties in dezelfde trekput worden gecombineerd met de nieuwe. Kortom, zodra er gegraven wordt, mantelbuizen en trekputten plaatsen!

Waarom wordt een trekput gebruikt?

Een trekput wordt gebruikt om graafwerk te voorkomen bij nieuwe, of veranderende wensen aan het netwerk. Hiermee worden toekomstige kosten bespaard, overlast beperkt, ruimte geoptimaliseerd en installaties beschermd. De nieuwe vraag wordt: “Waarom niet?”

Waar wordt een trekput toegepast?

Trekputten worden toegepast in haarvaten van distributienetwerken. Denk hierbij aan het organiseren en beschermen van kabels voor elektriciteit, voor glasvezel, voor gassen en vloeistoffen.

 

Bij welke toepassingen wordt een trekput gebruikt?

Te over. Stroom over lange oprijlanen, toegangscontroles voor bedrijven en terreinen, stoplichtinstallaties, openbare verlichting, glasvezelnetwerken, stroomvoorziening op evenemententerreinen, camerabewaking, sensoren op afstand.

Een gastvrij netwerk in een woonwijk creëren

Zijn gastvrije netwerken alleen interessant voor A- en B- zones? Of ook voor woonwijken? Onderstaande video geeft uitleg over de voordelen van een generieke uitrol van gastvrije netwerken.