Windzakken

Bent u opzoek naar windzakken? Bekijk dan het ruime assortiment van POL Heteren. Windzakken vangen de wind op en geven daarmee de windsnelheid en -richting aan. De windsnelheid wordt bepaald door het aantal strepen dat strak staat. Eén streep staat gelijk aan drie knopen, oftewel 5,5 km/h.

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Windzakken voor vele doeleinden

Windzakken waarschuwen voor sterke windvlagen op bruggen en andere open vlakten. Door sterke windvlagen kunnen chauffeurs van hoge wagens de controle over het stuur verliezen. Windzakken zijn ook nuttig voor hulpdiensten en bedrijven die met chemische stoffen werken. Zodat zij bij een calamiteit rekening kunnen houden met e windrichting. Een andere belangrijke sector is de luchtvaart, bij landen en opstijgen moeten piloten rekeninghouden met de windrichting en -snelheid.

Soorten windzakken

De meest voorkomende kleurcombinatie voor windzakken is rood/ wit. De lengte van een windzak varieert van anderhalf tot vier meter en de doorsnede van de opening van 30 tot 70 cm. Hoe groter de windzak, hoe beter deze van een afstand zichtbaar is. Windzakken worden bevestigd aan een bijpassend aluminium draaistel. Daarmee ze in staat zijn 360 graden te draaien, zodat ze alle windrichtingen aan kunnen geven. Onze nieuwste windzak kan eenvoudig met klittenband flappen aan het draaistel worden bevestigd.  Ook verkopen we windzakken met ogen waarmee ze met tiewraps of touw aan het draaistel vastgemaakt kunnen worden.

Windzakken kopen of advies nodig?

Bij POL Heteren koopt u windzaken eenvoudig online. Wilt u meer informatie of advies over een windzak voor uw situatie? Wij helpen u graag verder met al uw vragen. Neem gerust contact op met ons en dan staan wij u zo spoedig mogelijk te woord.