Signoflex veerpalen

Er zijn op de Nederlandse wegen veel situaties waar het verkeer in goede banen geleid moet worden. Vaak zijn dat onoverzichtelijke en verkeersonveilige locaties. Denk bijvoorbeeld aan: wegversmallingen,  gevaarlijke bochten,  busbaanscheidingen,  fietspaden naast rijbanen en parkeergarages. De veerpalen van POL Heteren bieden uitkomst  op deze risicovolle plaatsen. Na het aanrijden of overrijden veert de paal weer overeind. Ook kunt u bij ons terecht wanneer u op zoek bent naar een voetplaat of fundatie voor de veerpaal. Benieuwd naar alle veerpalen? Bekijk ons assortiment hieronder.

Producten 1-12 van 71

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 71

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten veerpalen

Een Signoflex veerpaal is, afhankelijk van opbouw, in twee typen leverbaar:

• High Impact System - met hogere snelheid overrijdbaar
• Low Impact System - met lagere snelheid aanrijdbaar

Voor een optimaal werkend systeem is het daarom van belang om vooraf op locatie de verkeersintensiteit te beoordelen, zodat het juiste type veerpaal gekozen wordt.

Veerpalen van POL Heteren

De basis van de veerpalen wordt gevormd door een voetplaat waarin een stalen veer is gemonteerd. Op deze voetplaat wordt een kunststof paal, voorzien van retroreflecterende folie, bevestigd. Ook kan er een kunststof koker of schild op de paal worden gemonteerd met daarop de figuratie van een verkeersbord of een aanduiding uitgevoerd in retroreflecterende folie. De palen, kokers en schilden zijn gemaakt van vrijwel onbreekbare kunststof. Een groot voordeel van de veerpaal is dat deze, dankzij de staalkabel en de stalen veer, weer overeind staat na aanrijding of het overrijden van de paal. De spanning van de stalen veer wordt aangepast aan het gewicht van hetgeen er op de paal gemonteerd wordt. Door deze constructie kan de veerpaal onmogelijk scheef blijven staan.


Door toepassing van veerpalen is de verkeersveiligheid geborgd; de veerpaal staat na een aanrijding weer overeind, waardoor de verkeerssituatie intact blijft, zelfs na herhaaldelijke aanrijding. Een ander voordeel is  kostenbesparing. Veerpalen hoeven na aanrijding niet vervangen te worden, wat niet alleen een besparing van  materiaalkosten oplevert, maar ook van arbeidskosten en kosten voor eventuele afzetting van de weg. Daarnaast ontstaat er  bij aanrijding minder schade aan voertuigen. En last but not least worden kwetsbare weggebruikers als fietsers en voetgangers beter beschermd. Door de samenstelling van het materiaal en de verende constructie is de kans op lichamelijk letsel bij aanrijding veel kleiner dan bij traditionele stalen of aluminium palen. Al met al is de veerpaal een praktische en duurzame oplossing. Op zoek naar andere verkeerspalen? Bekijk dan alle Verkeerszuilen van POL Heteren.

Veerpalen plaatsen

Heeft u geen capaciteit beschikbaar om veerpalen te plaatsen of niet de juiste gereedschappen en afzetmaterialen om dat in eigen beheer veilig en vakkundig uit te voeren? POL Heteren helpt u graag. De collega’s van onze Servicedienst wegbeheer hebben veel ervaring op het gebied van plaatsing van verkeersmaterialen, waaronder veerpalen. Voor het uitvoeren van plaatsings- en montagewerkzaamheden is POL Heteren gecertificeerd volgens VCA** en onze collega’s beschikken over het VCA certificaat. Onze moderne voertuigen beschikken over afzet- en bebakeningsmaterialen, elektrische actieraamwerken en voertuigsignalering. Indien nodig wordt er een afzetting gebruikt volgens de CROW richtlijnen Werk In Uitvoering. Eventueel ondersteund door verkeersregelaars. POL Heteren is ook ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Kortom: plaatsing door POL Heteren staat voor veilig en vertrouwd.

Meer weten of veerpalen bestellen?

Wilt u meer informatie over veerpalen of wilt u veerpalen bestellen? Neem dan contact met ons op of bestel direct veerpalen via onze webshop. POL Heteren heeft het grootste assortiment veerpalen en levert deze snel uit voorraad.