Pipelock®

Pipelock® is een veelzijdige fundering die graven overbodig maakt. Het plaatsen en verwijderen van straatmeubilair is met de Pipelock® snel en eenvoudig uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan onderhoud, evenementen of vervanging na schade. Geen graafschades meer, maar graafrust en snelheid! Pipelock® is geschikt voor buisdiamter 48 tot 115 mm en is met of zonder prefab betonfundatie aan te brengen. Bekijk hieronder ons assortiment aan Pipelocks.

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pipelock funderingssysteem

De Pipelock is een modulair gietijzeren funderingssysteem voor diverse diameters buizen. Het voordeel van dit systeem is dat het plaatsen en verwijderen van straatmeubilair erg snel gedaan kan worden. Denk hierbij aan het plaatsen of verwijderen van onder andere masten en palen voor verkeersborden.


De Pipelock is erg stevig en bestand tegen vele aanrijdingen. De bovenkant van de fundering ligt gelijk met de bestrating. Op deze manier vormen de stop en de deksel geen gevaar voor verkeer, zoals wandelaars. De materialen van de Pipelocks voldoen aan de hoogste kwaliteit en ook aan verschillende normeringen: ISO 9001, ISO 14001 en CE-markering. De Pipelock paalfundering wordt ter plekke ingestort in beton. Ook zijn er Prefab betonblokken inclusief Pipelock verkrijgbaar.

Diverse Pipelock uitvoeringen

Wanneer u op zoek bent naar een groot assortiment aan Pipelocks, dan kunt u terecht bij POL Heteren. U kunt bij ons terecht voor de volgende Pipelocks:

  • Pipelock Base
  • Pipelock Prefab
  • Pipelock Base Invoer
  • Pipelock Base Budget

De Pipelocks kunnen met of zonder Prefab fundatie aangebracht worden in verharde ondergronden, zoals asfalt en bestratingen. U kunt ook bij ons terecht voor de Prefab funderingen.


Bent u op zoek naar andere toepassingen voor straatmeubilair? Bekijk dan ons gehele assortiment aan palen, klembeugels en grondpotten

Hoe werkt het Pipelock systeem?

De te verankeren buizen worden ondergronds vastgezet door een RVS bout. Deze bout is te bereiken is via een ruimte naast de buiscassette, af te sluiten met een gietijzeren deksel met slot. Een gietijzeren plug (voetgangersstop) kan in de opening geplaatst worden als de buisfundatie niet gebruikt wordt. De plug is op te bergen in de ruimte naast de buiscassette. Heeft u vragen over het systeem? Neem dan gerust contact met ons op. 

Driekantsleutel voor Pipelock

Met behulp van de driekantsleutel kan de Pipelock eenvoudig worden ontgrendeld. De driekantsleutel kunt u ook vinden in ons assortiment. Het voordeel van een driekantsleutel is dat hulpverleners vaak ook in het bezit zijn van deze sleutel. In gevallen van nood kunnen zij de Pipelock eenvoudig ontgrendelen met behulp van deze driekantsleutel.  

Advies over Pipelock

Heeft u vragen over onze Pipelock? Wij helpen u graag met al uw vragen. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld advies over plaatsing of verwijdering van straatmeubilair, met behulp van de Pipelock. Ook wanneer u advies nodig heeft over welk type Pipelock past bij uw situatie, neem dan gerust contact met ons op.