Straatnaamborden


Straatnaamborden zijn een essentieel onderdeel van het lokale informatiesysteem en vormen de belangrijkste schakel in de bewegwijzering naar individuele adressen. Wilt u uw eigen straatnaambord ontwerpen? Bij POL Heteren is dit mogelijk! We zijn dé leverancier voor straatnaamborden in Nederland. Met behulp van onze 3D straatnaambord configurator ontwerpt u eenvoudig een officieel straatnaambord, inclusief de gewenste montagetoepassing. U ziet meteen een live voorbeeld van het door u ontworpen straatnaambord. De configurator is door zowel wegbeheerders en professionals als particulieren te gebruiken. Op deze pagina vertellen we u graag wat meer over de NEN-norm en het verschil tussen de diverse uitvoeringen en montagetoepassingen van onze straatnaamborden.

 

 

 

Straatnaambord laten maken; keuze uit 2 aluminium uitvoeringen

Systeem 2000

Het Systeem 2000 straatnaambord wordt het meest toegepast. De aluminium drager is een 3-kamer kokerprofiel, waar de straatnaam aan beide zijden op aangebracht kan worden. Er zijn speciale gepoedercoate beugels leverbaar voor montage op of vlaggend aan een paal. Het basismateriaal is cradle to cradle gecertificeerd aluminium.


Dubbel omgezette rand (DOR)

Het DOR straatnaambord is gemaakt uit een 2 mm dikke aluminium plaat die dubbel is omgezet. De hoeken zijn afgerond en de grijze achterzijde is voorzien van positioneringsgaten voor de klembeugels. De straatnaam is alleen aan de voorzijde aan te brengen. Het basismateriaal is cradle to cradle gecertificeerd aluminium.


Hoe monteer je een straatnaambord?

Een Systeem 2000 straatnaambord kan met specifieke beugels op 3 manieren worden gemonteerd:

 

Vlaggende montage straatnaambord Vlaggende montage straatnaambord

Eindbeugel & buisbeugel

Vlaggende montage is eenvoudig door één persoon uit te voeren. Eerst wordt de beugel gemonteerd. Het straatnaambord wordt vervolgens over de beugel geschoven totdat de vergrendelingspen vastklikt.

Dit anti-diefstal kliksysteem zit geïntegreerd in het profiel. 

Opzetbeugel

Voor montage bovenop een paal wordt een aluminium opzetbeugel gebruikt. De beugel wordt aan de binnenzijde met een stalen plaat gemonteerd, waardoor het bord vrijwel niet te verbuigen is.

De opzetbeugel is ook in anti-diefstal uitvoering leverbaar.

Midden-achter beugels

Een straatnaambord wordt op een T-splitsing midden-achter tegen een paal of lichtmast gemonteerd. Het straatnaambord is met deze montage alleen enkelzijdig uit te voeren.

De midden-achterbeugel is ook in anti-diefstal uitvoering leverbaar.


 

Een DOR straatnaambord kan, net als een verkeersbord, alleen met de rugzijde aan een paal worden gemonteerd.


Officieel straatnaambord ontwerpen met eigen tekst

Voor straatnaamborden gelden functionele eisen ten aanzien van de afmeting, de uitvoering, de constructie, de kleursoorten, de lichttechnische eigenschappen van de toegepaste materialen en de plaatsing van de borden.

Deze eisen zijn van toepassing op straatnaamborden langs wegen en straten binnen en buiten de bebouwde kom en staan omschreven in de norm: NEN 1772 Straatnaam- en huisnummerborden.

Bij het bepalen van deze eisen is onder meer aandacht besteed aan opvallendheid, zichtbaarheid en leesbaarheid, zowel overdag als ‘s avonds. Daarom is de aanbeveling om een straatnaambord met Klasse 3 retroreflecterende folie uit te voeren, zodat ook bij duisternis of slechte weersomstandigheden een hoge attentiewaarde wordt bereikt.

De folie heeft een hoge helderheid, waardoor een straatnaambord ook op grote afstand en onder verschillende invalshoeken goed zichtbaar is.

 

NEN 1772; 2014     Lettertype Dd

NEN 1772; 2010     Lettertype Uu

Straatborden van POL Heteren

Bent u op zoek naar straatborden van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan de straatborden van POL Heteren. De borden zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en meerdere formaten. U kunt ook bij ons terecht als u advies nodig heeft over de straatborden. Wij helpen u graag met advies over bijvoorbeeld de montage of over de plaatsing. Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.