Straatnaamborden


Straatnaamborden zijn een essentieel onderdeel van het lokale informatiesysteem en vormen de belangrijkste schakel in de bewegwijzering naar individuele adressen. Wilt u uw eigen straatnaambord ontwerpen? Bij POL Heteren is dit mogelijk! We zijn dé leverancier voor straatnaamborden in Nederland. Met behulp van onze 3D straatnaambord configurator ontwerpt u eenvoudig een officieel straatnaambord, inclusief de gewenste montagetoepassing. U ziet meteen een live voorbeeld van het door u ontworpen straatnaambord. De configurator is door zowel wegbeheerders en professionals als particulieren te gebruiken. Op deze pagina vertellen we u graag wat meer over de NEN-norm en het verschil tussen de diverse uitvoeringen en montagetoepassingen van onze straatnaamborden.

 

 

 

Straatnaambord laten maken; keuze uit 2 aluminium uitvoeringen

Systeem 2000

Het Systeem 2000 straatnaambord wordt het meest toegepast. De aluminium drager is een 3-kamer kokerprofiel, waar de straatnaam aan beide zijden op aangebracht kan worden. Er zijn speciale gepoedercoate beugels leverbaar voor montage op of vlaggend aan een paal. Het basismateriaal is cradle to cradle gecertificeerd aluminium.


Dubbel omgezette rand (DOR)

Het DOR straatnaambord is gemaakt uit een 2 mm dikke aluminium plaat die dubbel is omgezet. De hoeken zijn afgerond en de grijze achterzijde is voorzien van positioneringsgaten voor de klembeugels. De straatnaam is alleen aan de voorzijde aan te brengen. Het basismateriaal is cradle to cradle gecertificeerd aluminium.


Hoe monteer je een straatnaambord?

Een Systeem 2000 straatnaambord kan met specifieke beugels op 3 manieren worden gemonteerd:

 

Vlaggende montage straatnaambord Vlaggende montage straatnaambord

Eindbeugel & buisbeugel

Vlaggende montage is eenvoudig door één persoon uit te voeren. Eerst wordt de beugel gemonteerd. Het straatnaambord wordt vervolgens over de beugel geschoven totdat de vergrendelingspen vastklikt.

Dit anti-diefstal kliksysteem zit geïntegreerd in het profiel. 

Opzetbeugel

Voor montage bovenop een paal wordt een aluminium opzetbeugel gebruikt. De beugel wordt aan de binnenzijde met een stalen plaat gemonteerd, waardoor het bord vrijwel niet te verbuigen is.

De opzetbeugel is ook in anti-diefstal uitvoering leverbaar.

Midden-achter beugels

Een straatnaambord wordt op een T-splitsing midden-achter tegen een paal of lichtmast gemonteerd. Het straatnaambord is met deze montage alleen enkelzijdig uit te voeren.

De midden-achterbeugel is ook in anti-diefstal uitvoering leverbaar.


 

Een DOR straatnaambord kan, net als een verkeersbord, alleen met de rugzijde aan een paal worden gemonteerd.


Officieel straatnaambord ontwerpen met eigen tekst

Voor straatnaamborden gelden functionele eisen ten aanzien van de afmeting, de uitvoering, de constructie, de kleursoorten, de lichttechnische eigenschappen van de toegepaste materialen en de plaatsing van de borden.

Deze eisen zijn van toepassing op straatnaamborden langs wegen en straten binnen en buiten de bebouwde kom en staan omschreven in de norm: NEN 1772 Straatnaam- en huisnummerborden.

Bij het bepalen van deze eisen is onder meer aandacht besteed aan opvallendheid, zichtbaarheid en leesbaarheid, zowel overdag als ‘s avonds. Daarom is de aanbeveling om een straatnaambord met Klasse 3 retroreflecterende folie uit te voeren, zodat ook bij duisternis of slechte weersomstandigheden een hoge attentiewaarde wordt bereikt.

De folie heeft een hoge helderheid, waardoor een straatnaambord ook op grote afstand en onder verschillende invalshoeken goed zichtbaar is.

 

NEN 1772; 2014     Lettertype Dd

NEN 1772; 2010     Lettertype Uu

Officiële straatnaamborden nodig?

Straatnaamborden zijn een essentieel onderdeel van het lokale informatiesysteem. Ze zijn de belangrijkste schakel in de bewegwijzering naar individuele adressen. Wilt u straatnaamborden kopen? POL Heteren is dé leverancier voor straatnaamborden in Nederland. Wilt u uw eigen straatnaambord ontwerpen? Bij ons is dit mogelijk! Met behulp van onze 3D straatnaam configurator ontwerpt u eenvoudig een officieel straatnaambord. Voor officiële straatnaamborden gelden nogal wat eisen. Deze eisen betreffen de afmeting, de uitvoering, de constructie, de kleursoorten, de lichttechnische eigenschappen van de materialen en de plaatsing van de borden. Deze eisen gelden voor straatnaamborden langs wegen en straten binnen en buiten de bebouwde kom. Ze staan omschreven in de norm: NEN 1772 Straatnaam- en huisnummerborden. Het is belangrijk dat straatnaamborden zowel overdag als 's avonds opvallen en goed zichtbaar en leesbaar zijn. Een hoge attentiewaarde heeft een bord dat is uitgevoerd met Klasse 3 retroreflecterende folie. De folie heeft een hoge helderheid. Het straatnaambord is daardoor ook op grote afstand, bij slechte weersomstandigheden en onder verschillende invalshoeken goed zichtbaar is. In onze webshop bieden wij een ruim assortiment straatnaamborden aan in verschillende uitvoeringen en diverse formaten. Al onze straatnaamborden zijn van hoogwaardige kwaliteit!

Zelf straatnaamborden ontwerpen

U kunt met onze 3D straatnaambord configurator zelf een ontwerp maken, inclusief de gewenste montagetoepassing. De configurator is zowel voor wegbeheerders en professionals als particulieren te gebruiken. U kunt zelf het type, lay-out, kaderrand, kleur, bevestiging etc. kiezen. Alles wijst zich vanzelf. Het Systeem 2000 straatnaambord wordt het meest toegepast. De aluminium drager is een 3-kamer kokerprofiel waar de straatnaam aan beide zijden op aangebracht kan worden. Er zijn speciale gepoedercoate beugels leverbaar voor montage. U heeft de keuze uit 2 aluminium uitvoeringen. Met specifieke beugels kan een Systeem 2000 bord op 3 manieren worden bevestigd. Anti-diefstal uitvoering is mogelijk.

Snelle levering

Heeft u nog vragen over de straatnaamborden dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee om samen tot een maatwerkoplossing te komen. POL Heteren is een familiebedrijf waar het leveren van kwaliteitsproducten en een uitstekende service hoog in het vaandel staan. Omdat wij een hoge voorraad hebben en eigen transport inzetten, kunnen wij de straatnaamborden snel leveren. U kunt onze 600 pagina's dikke catalogus aanvragen met de meest uiteenlopende producten voor verkeer en veiligheid. Onze catalogus sturen wij u gratis en geheel vrijblijvend toe. Laat u inspireren door onze mooie producten! Wij staan graag voor u klaar!