Alles over verkeersborden

In Nederland staan naar schatting ongeveer vijf miljoen verkeersborden langs de openbare wegen. Daarnaast worden verkeersborden ook toegepast op particuliere terreinen, op grootschalige industriegebieden en havens, rond instellingen en bedrijven. Eigenlijk overal waar verkeersbewegingen plaatsvinden kom je verkeersborden tegen. Verkeersborden geven de  verkeersdeelnemers duidelijkheid over de regels die er gelden op het betreffende weggedeelte of in het gebied. Het RVV zorgt voor eenduidigheid in onze Nederlandse verkeersborden. Op deze pagina vindt u meer informatie over verkeersborden en het beheer, onderhoud en plaatsing van verkeersborden.


De vier soorten verkeersbord dragers van POL Heteren

Hetzelfde officiële RVV verkeersteken maar toch zo veel verschillende types verkeersborden. Hoe kan dat? POL Heteren heeft als enige verkeersbordenfabrikant een vier verschillende soorten verkeersbord dragers. De drager is de achterkant van het verkeersbord. Het ‘draagt’ de reflecterende signface. Een signface is een hoogwaardige zelfklevende sticker van retro-reflecterende folie waarop een verkeersteken wordt geprint.  De drager en de signface vormen samen het officiële verkeersbord. Wat maakt iedere drager uniek? We leggen het u graag uit!

 


Retro-reflecterende folie voor verkeersborden

Verkeersborden, straatnaamborden, bewegwijzering, waarschuwingsborden en bebakeningsmaterialen worden voorzien van retro-reflecterende folie. Door toepassing hiervan zijn deze materialen ook in het donker en bij slechte weersomstandigheden goed zichtbaar, wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Meer weten over de werking van reflecterende folie, de beschikbare soorten reflecterende folie en de levensduur van onze verschillende soorten folies voor verkeersborden? Op deze pagina vindt u meer informatie over retroreflecterende folies.

 


Wanneer is een verkeersbord goed zichtbaar? Meer over de normen en eisen

Eerst de basis: wat is een verkeersbord? Een verkeersbord is een wettelijk verkeersteken en dient er vooral voor om de verkeersveiligheid te verhogen. Een verkeersbord, bewegwijzeringsbord, straatnaambord of onderbord is een niet van binnenuit verlicht verticaal bord bekleed met een retroreflectief beeldvlak. Maar aan welke normen en eisen moeten verkeersborden voldoen? We leggen u graag meer uit over de regelgeving rondom verkeersborden. 

 


Het onderhoud en beheer van verkeersborden

Verkeersborden zijn een essentieel onderdeel van onze wegen en spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de verkeersveiligheid. Maar net als elk ander onderdeel van de weg hebben verkeersborden ook regelmatig onderhoud nodig om in goede staat te blijven en hun functie te kunnen vervullen. In deze tekst bespreken we daarom het belang van onderhoud van verkeersborden en hoe POL Heteren u hierbij kan helpen.

 


Hoe kan “inzicht” in het verkeersbordenbestand gemeentes helpen besparen?

Verkeersborden inventariseren en inspecteren, een verkeersbordenbeleid opstellen en een onderhoud- en beheerplan maken. Waarom is het een goed besluit om op deze wijze te investeren in het beheer van uw bebording? Wij geven u 5 goede redenen, waarmee u jaarlijks vele euro’s kunt besparen én meer grip krijgt op uw kapitaal in de openbare ruimte.

 


Goed verkeersborden plaatsen? We helpen u graag!

Verkeersborden zijn van essentieel belang voor een veilige en georganiseerde verkeersstroom. Het correct plaatsen van verkeersborden is dan ook onderworpen aan verschillende wetgevingen en regels. Maar wie mag verkeersborden plaatsen en welke regels zijn er van toepassing? In dit item bespreken we alles over het plaatsen van verkeersborden, inclusief de wetgeving, regels en praktische tips. Ook laten we zien hoe POL Heteren, als expert op dit gebied, u kan helpen bij het plaatsen en monteren van verkeersborden.

 


Navigeer door de regels van verkeersborden

Verkeersborden spelen een cruciale rol in het bieden van duidelijkheid, veiligheid en ordening op onze wegen. Bij POL Heteren zijn we gepassioneerd over het goede en veilig gebruiken en plaatsen van verkeersborden. We informeren u graag over alle relevante regelgeving. Als fabrikant van hoogwaardige verkeersborden voorzien we u graag van alle borden die nodig zijn om de verkeersstromen soepel en veilig te laten verlopen.