IND 90 klap profiel rond

Onderdelenlijst IND 90 klapprofiel

Het aluminium IND 90 profiel bestaat uit twee scharnierde delen die samen een rond profiel vormen met een doorsnede van 90 mm. Het IND 90 klapprofiel bestaat uit verschillende (optionele) onderdelen:

 • Aluminium profiel IND 90 (het basisdeel van de staander, wanddikte 3 mm)
 • Aluminium profiel INDS 90 (het scharnierende deel van de staander, wanddikte 3 mm)
 • Aluminium profiel RB 90 (de bovenligger, Ø 90 mm, wanddikte 3 mm)
 • Aluminium profiel INDV 80 (het vulprofiel voor de afwerking, wanddikte 2 mm)
 • Aluminium kniestuk INDKS 90 (90º)
 • Aluminium afdekkap INDAP 90
 • Aluminium bolkop Ø 90 mm (in kleur)  
 • RVS bevestigingsmateriaal

Er kunnen drie soorten aluminium tekstpaneel worden toegepast:

 • Aluminium tekstpaneel RP 100 (100 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 150 (150 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 200 (200 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)

Ook kunnen er tekstplaten worden geplaatst in het IND 90 klapprofiel. De hoogte en breedte van deze tekstplaten is vrij te kiezen. Het plaatmateriaal, dat maximaal 16 mm dik mag zijn, is bijvoorbeeld Trespa volkern plaatmateriaal.

 

Hoe worden tekstpanelen en tekstplaten bevestigd in P-Sign profiel type IND 90?

De montage van het gewenste plaatmateriaal of de tekstpanelen gebeurt in het ‘afgeschermde gedeelte’ van het IND 90 klapprofiel. De bouten en moeren worden na montage onzichtbaar als het klapprofiel dicht gaat. Dit maakt diefstal van de bevestigde tekstborden lastig. Middels een sleuf in het IND 90 klapprofiel worden zeskantmoeren aangebracht. Met M8 stelbouten worden de tekstpanelen en tekstplaten op de gewenste hoogte vastgezet.  

Op de delen van de staander waar geen tekstbord is bevestigd, wordt de lege gleuf voorzien met een speciaal aluminium vulprofiel (het INDV 80 vulprofiel). Deze manier van afwerken zorgt voor een fraaie uitstraling van het portaal.

IND 90 aluminium portalen mét of zonder bovenligger?

Er kunnen twee types portalen gemaakt worden met IND 90 klapprofiel.

Bij een portaalopstelling met bovenligger wordt er bovenop de staander een kniestuk (met een hoek van 90º) geplaatst. Tussen deze twee kniestukken wordt ook een stuk buisprofiel geplaatst. Hierdoor vormen de twee staanders en de bovenligger een stevige constructie. Voor de bovenligger wordt geen IND klapprofiel gebruikt maar vast RB  90 profiel van Ø 90 mm.

Bij een portaalopstelling zonder bovenligger zorgen alleen de aluminium tekstpanelen of de tekstplaten voor de onderlinge verbinding met de staanders. De open bovenkant van de staanders worden netjes afgewerkt met bijpassende afdekkappen of met een op kleur gemaakte bolkop.

Er zijn ook opdrachtgevers die hun portalen laten uitrusten met maatwerk afwerking. Bijvoorbeeld met een 3D miniaturen van een in het oog springend onderdeel van de stad of met een opzetstuk voorzien van het gemeentewapen of het bedrijfslogo.

Welke toepassingen zijn er voor IND 90 bewegwijzeringsprofiel?

Het ronde IND 90 bewegwijzeringsprofiel (net als de vierkante variant IND 80) kent veel toepassingsmogelijkheden. Omdat het profiel in iedere RAL kleur leverbaar is, kan de huisstijl ook in uw bewegwijzering worden doorgevoerd. De portaalopstellingen worden gekenmerkt door de luxe uitstraling en zijn veelzijdig inzetbaar. Denk daarbij aan:

 • Entreeportaal bij bedrijfsingang of welkombord op terrein
 • Industriële bewegwijzering
 • Verwijsborden, bijvoorbeeld naar verschillende faciliteiten, gebouwen of terreinen
 • Snelheidszoneportaal, Welkombord, Komgrensbord, Zoneportaal en iedere andere vorm van verkeersportalen. 
 • Recreatieborden met vorm gefreesde plaatmateriaal

Aluminium IND 90 profielen online bestellen?

Bent u op zoek naar zeer robuust rond aluminium klapprofiel met staanders van Ø 90 mm? Geschikt voor Signbedrijven, beletteraars en reclamebureau’s om hun eigen opstellingen mee te maken. Maar ook gemeenten, bedrijfseigenaren en recreatiebedrijven weten POL Heteren te vinden voor de beste kwaliteit aluminium profielen.

Naast de productie van aluminium entree- en welkomportalen plaatsen wij deze bewegwijzering ook in eigen beheer. Onze Servicedienst wegbeheer is hierin gespecialiseerd. Dus als u advies nodig heeft over plaatsing of levering van aluminium profielen dan helpen onze adviseurs u graag!