Verkeersdrempels

 

Verkeersdrempels zijn een effectieve manier om een langzame en constante snelheid door buurten en woonwijken aan te houden. Ze kunnen worden gebruikt op straten, parkeerplaatsen en opritten om de veiligheid van voetgangers, fietsers en andere bestuurders te waarborgen. Door de vele voordelen en relatief lage kosten zijn verkeersdrempels een uitstekende optie voor elke stad of gemeente die de verkeerssnelheid in bevolkte gebieden wil verminderen. Benieuwd naar het ruime assortiment van POL Heteren? Bekijk alle verkeersdrempels hieronder.

Producten 1-12 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten verkeersdrempels

Bij POL Heteren kunt u terecht voor diverse soorten verkeersdrempels. U kunt kiezen uit de Big Ramp verkeersdrempels, rijbaankussens of de verkeersdrempels van Modular. De Big Ramp verkeersdrempels zijn gemaakt van 100% gerecycled rubber. 

De drempels zijn voorgevormd en hebben een gelijkmatig profiel. Dit zorgt ervoor dat dynamische overrijdbaarheid mogelijk is. U kunt de Big Ramp verkeersdrempel gebruiken voor dynamische snelheidsreductie op luchthavens, parkeerterreinen, industriegebieden en meer. Zwaar vrachtverkeer wordt doelgericht vertraagd met deze drempels. 

Ook zijn de drempels in het donker goed zichtbaar door de geïntegreerde markering. De Big Ramp verkeersdrempels zijn ook verkrijgbaar als mini uitvoering. Met de bijbehorende bevestigingsset kunt u de verkeersdrempels eenvoudig bevestigen.

Rijbaankussens

Bent u op zoek bent naar een toepassing om de snelheid van het verkeer op een effectieve manier te reduceren, zonder de doorstroming te belemmeren? Dan adviseren wij onze rijbaankussens. Dit zijn duurzame en gebruiksvriendelijke verkeersdrempels. U kunt kiezen tussen drempels met een overrijdbare snelheid van 30 km/u of 50 km/u.  

Rijbaankussens hebben een psychologisch effect op automobilisten. De snelheid wordt niet op één specifiek punt, maar over een langer traject beperkt. Op effectieve wijze wordt door middel van verkeersreductie en snelheidsvermindering de veiligheid verhoogd.

Verkeersdrempels kopen

Verkeersdrempel kopen? Bij POL Heteren kunt u eenvoudig verkeersdrempels kopen en bestellen in onze webshop. Door onze hoge voorraad en eigen transport worden onze producten snel geleverd. Ook helpen wij u graag met de plaatsingen van verkeersdrempels. 

Hoe hoog mag een verkeersdrempel zijn?

Bij POL Heteren vinden we het belangrijk dat onze producten voldoen aan wettelijke normeringen en eisen. Er bestaat geen officiële normering waaraan verkeersdrempels in Nederland moeten voldoen. Wel worden er adviezen gegeven door het CROW. Er wordt een hoogte van 8 centimeter geadviseerd voor verkeersdrempels. Bij een oversteekplaats voor voetgangers wordt een nog hogere drempel geadviseerd: een hoogte van 10 of 12 centimeter (afhankelijk van lengte van de drempel/het plateau).

Wat kost het aanleggen van een verkeersdrempel?

Iedere situatie is uniek. Voor het beste resultaat moet eerst vastgesteld worden welk type verkeersdrempel moet worden geplaatst. De kosten verschillen per soort drempel en ook per type ondergrond. Voor sommige drempels volstaat lijmen en vastbouten op het bestaande wegdek. Voor andere type drempels, bijvoorbeeld die van beton, dient eerst de bestaande verharding te worden verwijderd, waarna de drempel op een gestabaliseerd zandbed geplaatst kan worden. Ook kan de verkeerssituatie extra kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld als er tijdens het plaatsen van een verkeerseiland of drempel verkeersregelaars of speciale afzettingen nodig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Onze specialisten maken graag een passende kostenbegroting voor u.

Advies over verkeersdrempels

Wij helpen u graag met al uw vragen over verkeersdrempels. Neem gerust contact met ons op en dan zullen wij u zo spoedig mogelijk te woord staan. Wij helpen u ook graag met de plaatsing van verkeersdrempels. Onze adviseurs komen graag uw situatie ter plekke beoordelen voor een gericht advies.