IND 100 klap profiel druppel

 Onderdelenlijst IND 100 klap profiel

De staanders van het aluminium IND 100 profiel bestaan uit twee scharnierde delen die samen een druppelvormig profiel vormen met een breedte van 100 mm. De diepte van dit profiel loopt tabs toe van 75 mm naar 25 mm. Uniek aan het IND 100 systeem is de beschikbaarheid van een middenstaander met klapgedeelten aan beide zijden. Dit maakt het doorkoppelen van verschillende panelen mogelijk. Dit ovalen IND 100D profiel is 140 mm breed.

Het IND 100 klapprofiel bestaat uit verschillende (optionele) onderdelen:

 • Aluminium profiel IND 100 (het basisdeel van de linker of rechter staander, wanddikte 3 mm)
 • Aluminium profiel IND 100 wordt ook gebruikt als bovenligger
 • Aluminium profiel IND 100D (het basisdeel van de middenstaander, wanddikte 3 mm)
 • Aluminium profiel INDS 100 (het scharnierende deel van de (midden)staander, wanddikte 3 mm)
 • Aluminium profiel INDV 80 (het vulprofiel voor de afwerking, wanddikte 2 mm)
 • Aluminium kniestuk INDKS 100 (90º)
 • Aluminium afdekkap INDAP 100 (voor de linker of rechter staander)
 • Aluminium afdekkap INDAP 100D (voor de middenstaander)
 • RVS bevestigingsmateriaal

Er kunnen drie soorten aluminium tekstpaneel worden toegepast:

 • Aluminium tekstpaneel RP 100 (100 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 150 (150 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 200 (200 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)

Ook kunnen er tekstplaten worden geplaatst in het IND 100 klapprofiel. De hoogte en breedte van deze tekstplaten is vrij te kiezen. Het plaatmateriaal, dat maximaal 16 mm dik mag zijn, is bijvoorbeeld Trespa volkern plaatmateriaal.

Hoe worden tekstpanelen en tekstplaten bevestigd in P-Sign profiel type IND 100?

De montage van het gewenste plaatmateriaal of de tekstpanelen gebeurt in het ‘afgeschermde gedeelte’ van het IND 100 klapprofiel. De bouten en moeren worden na montage onzichtbaar als het klapprofiel dicht gaat. Dit maakt diefstal van de bevestigde tekstborden lastig. Middels een sleuf in het IND 100 klapprofiel worden zeskantmoeren aangebracht. Met M8 stelbouten worden de tekstpanelen en tekstplaten op de gewenste hoogte vastgezet.  

Op de delen van de staander waar geen tekstbord is bevestigd, wordt de lege gleuf voorzien met een speciaal aluminium vulprofiel (het INDV 80 vulprofiel). Deze manier van afwerken zorgt voor een fraaie uitstraling van het portaal.

Welke soorten IND 100 portalen zijn verkrijgbaar?

Er kunnen verschillende types portalen gemaakt worden met IND 100 klapprofiel.

Bij een IND 100 portaalopstelling met bovenligger wordt er bovenop de staander een kniestuk (met een hoek van 90º) geplaatst. Tussen deze twee kniestukken komt ook aluminium profiel. Hierdoor vormen de twee staanders en de bovenligger een stevige constructie. Voor de bovenligger wordt hetzelfde IND 100 profiel gebruikt als voor de staanders.

Bij een portaalopstelling zonder bovenligger zorgen alleen de aluminium tekstpanelen of de tekstplaten voor de onderlinge verbinding met de staanders. De open bovenkant van de staanders worden netjes afgewerkt met bijpassende afdekkappen.

Als het extra brede opstelling gewenst is kunnen twee portaalopstellingen als het ware gekoppeld worden met behulp van het IND 100D profiel dat aan weerzijden is voorzien van bevestigingsmogelijkheden voor panelen of platen. Ook dit profiel is aan de bovenzijde af te werken met een afdekkap (die wordt geplaatst middels 4 RVS zelftap schroeven.

Welke toepassingen zijn er voor IND 100 bewegwijzeringsprofiel?

Het ronde IND 100 bewegwijzeringsprofiel is heel veelzijdig. De toepassingsmogelijkheden zijn dan ook legio. Omdat het profiel in iedere RAL kleur geleverd kan worden, is het profiel prima geschikt om uw huisstijl in uw bewegwijzering door te voeren. De IND 100 portaalopstellingen worden gekenmerkt door de zeer fraaie druppelvorm. Dit geeft een extra luxe uitstraling aan uw portaal of opstelling. IND 100 klapprofiel is geschikt als:

 • Entreeportaal bij een bedrijfsingang of welkombord op een terrein
 • Toeristische bewegwijzering
 • Bebording voor bedrijfsverzamelgebouwen of bedrijfsverzamelterreingen
 • Verwijsbord, bijvoorbeeld naar verschillende faciliteiten of terreinen in eigen huisstijl
 • Snelheidszoneportaal, Welkombord, Komgrensbord, Zoneportaal en iedere andere vorm van verkeersportalen
 • Brievenbusportaal bij de ingang van een gezamenlijk terrein
 • Plattegrondportaal

De middenstaander IND 100D is ook ‘solo’ te gebruiken als staander voor dubbelzijdig licht gebogen borden. Over deze toepassing leest u hier meer.   

Uw project verwezenlijken met aluminium IND 100 profielen?

Bent u op zoek naar een zeer fraai en luxueus type portaal uit druppelvormig aluminium klapprofiel? Of wilt u uw entree- of welkomportaal laten plaatsen door onze Servicedienst wegbeheer? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop. We helpen u graag verder!