Opsluitprofiel RPO 66

Met het aluminium RPO 66 opsluitprofiel van POL Heteren is het mogelijk om tekstplaten van max. 3 mm dikte te monteren in een IND 100D opstelling. Het IND 100D profiel vormt dan de ovaalvormige staander. Het RPO 66 profiel opsluitprofiel vormt de kopse kanten van twee naar elkaar toe gebogen tekstplaten (aluminium sandwichprofiel). Middels slotjes en een afstandshouder wordt het opstuitprofiel gekoppeld aan de staander.

Onderdelenlijst opsluitprofiel RPO 66

Het aluminium RPO 66 opsluitprofiel wordt gebruikt in combinatie met de volgende  onderdelen:

  • Aluminium profiel RPO 66 (het opsluitprofiel t.b.v. 3 mm plaatmateriaal)
  • Aluminium profiel IND 100D (de middenstaander, wanddikte 3 mm)
  • Aluminium profiel INDS 100 (het scharnierende deel van de (midden)staander, wanddikte 3 mm)
  • Aluminium profiel INDV 80 (het vulprofiel voor de afwerking, wanddikte 2 mm)
  • Aluminium paneel RP 100 (horizontale afstand houder, 100 mm hoog, 1,5 mm wanddikte)
  • Aluminium afdekkap RKP 66 (voor afwerking van het opsluitprofiel)
  • Aluminium afdekkap INDAP 100D (voor de middenstaander)
  • Verbinder RS 10 torx slotje
  • RVS bevestigingsmateriaal

Hoe wordt het opsluitprofiel RPO 66 gemonteerd?

Met het aluminium RPO 66 opsluitprofiel is het mogelijk om twee aluminium sandwichplaten van 3 mm dikte samen te voegen tot een gezamenlijk uiteinde dat er mooi afgewerkt uitziet. Als het opsluitprofiel op de beide kopse kanten van het bord wordt gemonteerd ontstaat een dubbelzijdig bord dat licht kan bollen door de flexibiliteit van de aluminium sandwichplaten.

Het RPO 66 opsluitprofiel heeft aan de binnenzijde een sleuf waarin ons RS 10 slotje zich kan vastklemmen. De andere zijde van het slotje wordt in het aluminium tekstpaneel RP 100 geschoven. Deze hulpprofielen wordt bevestigd aan beide zijden van de staander (profiel IND 100D). Ook hiervoor wordt het RS 10 torx slotje gebruikt. Op deze manier ontstaat het frame waarin de sandwichplaten geklemd kunnen worden.

Een van alle zijden fraai dubbelzijdig verwijsbord 

Het verwijsbord, zonebord, parkeerroutebord of plaatsnaambord dat wordt gemaakt met behulp van het opstuitprofiel heeft géén open zijkanten, zoals je wel ziet bij het ruggelings plaatsen van twee verkeersborden.

Doordat de staander 80 mm breed is en de uiteinden van het RPO opsluitprofiel toeloopt naar 25 mm ontstaat er een dubbelzijdig bord met  twee licht gebogen tekstvlakken. Deze borden zijn dankzij  het opsluitprofiel geheel blind gemonteerd. En de kopse kanten zijn netjes afgerond afgewerkt.

Hulpprofielen of opsluitprofielen bestellen?

Heeft u opsluitprofiel nodig om tekstplaten te bevestigen aan een aluminium IND 100D profiel? Koop uw opsluitprofiel bij de bron: alle aluminium profielen van POL Heteren zijn vervaardigd met eigen matrijzen. Daarnaast zijn onze gepoedercoate aluminium profielen Cradle to Cradle bronze gecertificeerd!

Advies nodig bij de juiste keuze van opsluitprofielen of hulp nodig bij het plaatsen van bewegwijzering? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop. We helpen u graag verder!