MODULAR® verkeersdrempel

Modulaire verkeersdrempels bieden veelzijdige mogelijkheden voor verkeersreductie op één punt of op een langer traject en voor snelheidsvermindering in verkeersluwe gebieden. Het verkeer hoeft daarbij niet te stoppen en blijft dynamisch.

Dynamische snelheidsbeheersing

Het Modular® systeem wordt gemaakt uit gevulkaniseerd rubber en kan aan elke wegbreedte worden aangepast voor de meest uiteenlopende verkeerssituaties. Het systeem is geluidsarm en bezorgt omwonenden geen overlast en is hierdoor geschikt voor toepassing bij scholen, ziekenhuizen en in 30 km zones. De duidelijk zichtbare vorm heeft een positief effect op het rijgedrag van automobilisten. Het verkeer hoeft daarbij niet te stoppen en blijft dynamisch. Het systeem is door de retroreflecterende strepen zowel overdag als ‘s nachts goed zichtbaar. 

Eenvoudig te monteren

De systeemelementen zijn eenvoudig op een vormvaste ondergrond (beton of asfalt) te monteren en kunnen te allen tijde verwijderd en opgeslagen worden. De losse elementen zijn niet al te zwaar en voor de bevestiging is geen bijzondere ervaring vereist. De elementen worden door middel van een stalen interlockingsysteem aan elkaar gekoppeld en aan de vaste ongrond vastgeschroefd.

 

Modular 8®

Modular 10®