Houten entreeborden en entreeportalen

Al vele jaren vervaardigt en verkoopt POL Heteren houten entreeborden en portaalborden. Deze mooie entreeborden kunnen compleet uit houten onderdelen worden samengesteld. Maar we bieden ook de mogelijkheid om de staanders van het entreeportaal uit duurzaam hout (onder andere kastanje en eiken) te maken en het tussenstuk van bijvoorbeeld duurzaam plaatmateriaal. De mogelijkheden qua ontwerp zijn onbeperkt. Met houten entreeportalen kiest u voor een duurzame, natuurlijke uitstraling. Onze houten entreeborden en entreeportalen zijn naast erg mooi dus zeker ook een bewuste keuze!

Welke soorten houten entreeportalen zijn er?

Bij POL Heteren gebruiken we natuurlijk gevormd rondhout maar ook geschaafd balkhout voor onze entreeportalen. Uiteraard is het hout wat wij gebruiken voorzien van het FSC-keurmerk, wat betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Veelal is het kastanje- of eikenhout dat we gebruiken. Natuurlijk wordt per project gekeken naar de toepassing en daar de beste houtoptie bij geadviseerd.

Omdat exacte maatvoering bij rondhout lastig is, kunnen de staande palen worden voorzien van een aluminium sleufprofiel, waardoor er netjes tekstpanelen tussen kunnen worden geplaatst. Ook is het mogelijk om bij een portaalopstelling  een houten of stalen tussenbalk te plaatsen, waarop tekstplaten bevestigd kunnen worden. Ook voor de afwerking van de bovenkant van de paal zijn  diverse opties:

  • Vlak
  • Een zijde schuin afgevlakt
  • Vier zijden schuin afgevlakt
  • Afgevlakt en afgewerkt met verf

Welke tekstplaten kunnen in een houten entreeportaal worden toegepast?

Er zijn verschillende typen entreeportalen te maken met onze verschillende soorten duurzaam hout. Voor een full colour print is een vlak tekstoppervlak nodig. Dit kan aluminium kokerprofiel, aluminium sandwichpaneel of een ander plaatmateriaal zijn dat een goede ondergrond vormt voor zelfklevende folie.

Het plaatmateriaal hoeft niet perse rechthoekig te zijn. Met onze freesmachine kunnen we ook vrije vormen creëren of speelse toevoegingen aan uw tekstplaat maken. Bekijk de voorbeelden van vrije vorm tekstplaten hier.

Ook houten panelen zijn toe te passen. Hierbij moet de tekst worden uitgevreesd (en ingekleurd) of er kunnen losse letters op het houten paneel worden aangebracht.

Waarom kiezen voor een houten entreebord?

Het toepassen van de houten entreeportalen en -borden heeft een aantal voordelen. U kunt daarbij onder andere denken aan:

Houten portalen van POL Heteren zijn duurzaam

Het hout dat POL Heteren gebruikt voor haar portaalborden is voorzien van het FSC-keurmerk. Dit houdt is dat ons hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Ook de uitstraling is duurzaam en goed hout gaat vele jaren mee in de buitenlucht. 

Houten entreeportalen passen goed in een natuurlijke omgeving

Een mooie groene omgeving verdient een entreeportaal met een natuurlijke uitstraling. Dus in bosrijk gebied gaan houten portaalborden mooi in hun omgeving op. Ook langs de waterkant kan worden gekeken naar een link met de omgeving. Zo zijn eikenhouten palen met een afgeschuinde en wit geverfde kop (die daarmee lijken op aanmeerpalen) een leuke verwijzing.  Zeer geschikt dus als staander van een entreeportaal bij een jachthaven of een waterpark.

Hout is makkelijk verwerkbaar tot speels gevormde en unieke entreeportalen

Hout laat zich makkelijk bewerken. Hierdoor zijn de ontwerpmogelijkheden van houten entreeborden heel uitgebreid. Er kan worden gevarieerd in lengte, dikte, vorm, kleur en ga zo maar door. De combinatie met andere materialen is gemakkelijk te realiseren. Denk aan plaatmateriaal of stalen elementen.

Bent u op zoek naar houten (portaal)borden? 

Houten entreeborden zijn een duurzame manier om bezoekers te verwelkomen bij een gebouw, park of natuurgebied. Hout is een milieuvriendelijk materiaal en draagt dus bij aan een milieubewust imago. Maar hout is ook gewoon erg mooi en warm. We adviseren u graag over fraaie houten bewegwijzering en houten entreeborden. Neem contact op met onze afdeling verkoop voor een vrijblijvend advies, een verrassend ontwerp of een passende aanbieding!