RB 80 vast profiel vierkant

Onderdelenlijst RB 80 vast profiel

Het aluminium RB 80 profiel bestaat naast het vierkante buis profiel 80x80 mm uit verschillende (optionele) onderdelen:

 • Aluminium profiel RB 80 (80x80 mm, wanddikte 3 mm, kan worden toegepast als staander en bovenligger)
 • Aluminium kniestuk RKS 80 (90º)
 • Aluminium afdekkap RKP 80

Er kunnen drie soorten aluminium tekstpaneel worden toegepast:

 • Aluminium tekstpaneel RP 100 (100 mm hoog, 16 mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 150 (150 mm hoog, 16 mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 200 (200 mm hoog, 16 mm  dik, 1,5 mm wanddikte)

Ook kunnen er tekstplaten worden geplaatst in het RB 80 profiel. De hoogte en breedte van deze tekstplaten is vrij te kiezen. Het toe te passen plaatmateriaal is 5 mm dik en er kan worden gekozen voor aluminium sandwich plaat of Trespa volkern plaatmateriaal.

Om de tekstplaten op zijn plaats te houden in het portaal, is opsluitprofiel beschikbaar. Meer over dit opsluitprofiel vindt op de pagina RPG opsluitprofielen.

Hoe worden tekstpanelen en tekstplaten bevestigd in P-Sign profiel type RB 80?

Deze tekstpanelen of het opsluitprofiel voor tekstplaten wordt in het RB 80 profiel  bevestigd door verbindingsslotjes RS10. De slotjes zijn aan weerszijden van het tekst- of opsluitprofiel geplaatst en middels het aandraaien van de Torx bout spreiden palletjes zich die zich vastklemmen in de sleuf het RB 80 profiel. Dit zorgt voor een muurvaste verankering.

Welke soorten RB 80 aluminium portalen zijn mogelijk?

Er kunnen twee types portalen gemaakt worden met RB 80 buisprofiel.

Bij een portaalopstelling met bovenligger wordt er bovenop de staander een kniestuk (met een hoek van 90º) geplaatst. Tussen deze twee kniestukken wordt ook een stuk buisprofiel geplaatst. Hierdoor vormen de twee staanders en de bovenligger een stevig frame, waarin verschillende aluminium tekstpanelen of volkern tekstplaten gemonteerd kunnen worden.

Bij een portaalopstelling zonder bovenligger zorgen de aluminium tekstpanelen of de 5 mm tekstplaten (opgesloten in stevige aluminium opsluitprofielen) voor de verbinding met de staanders. De opstelling wordt een stevig geheel door de krachtige verbindingen die worden gebruikt; eenmaal in de grond geplaatst neemt deze stevigheid nog verder toe. De open bovenkant van de staander wordt netjes afgewerkt met een afdekkap. Ieder vast profiel heeft hiervoor zijn eigen afdekkapje, afdekdop of afdekplaatje.

Welke toepassingen zijn er voor RB 80 bewegwijzeringsprofiel?

Het RB 80 bewegwijzeringsprofiel kent door zijn robuuste voorkomen en extra stevigheid veel toepassingsmogelijkheden. Het profiel kan in de kleuren van de eigen huisstijl worden uitgevoerd.

 • Entreeportaal bij bedrijfsingang of welkombord op terrein
 • Industriële bewegwijzering
 • Verwijsborden naar verschillende faciliteiten
 • Snelheidszoneportaal 
 • Recreatieborden

Ook aluminium RB 80 profielen en toebehoren kopen of plaatsingsadvies nodig?

Bent u op zoek naar zeer stevige vierkante aluminium profielen waarbij de staander 80x80 mm is? Wilt u een blanco portaalbord of complete oplossing, zoals een entreeportaal, welkombord of bewegwijzeringsportaal kopen om uw terrein mee aan te kleden? Niet alleen Signbedrijven, beletteraars en reclamebureau’s kopen onze profielen. Ook gemeenten, terreinbeheerders en facilitair medewerkers weten de weg naar POL Heteren te vinden. 

Naast de opmaak en productie van portalen plaatsen wij deze bewegwijzering ook. Onze Servicedienst wegbeheer is hierin gespecialiseerd. Aankoop of plaatsingsadvies nodig? Onze adviseurs helpen ook u graag verder!