IND 80 klap profiel vierkant

 Onderdelenlijst IND 80 klap profiel

Het aluminium IND 80 profiel bestaat uit twee scharnierde delen die samen een vierkant profiel 80x80 mm vormen. Het IND 80 systeem bestaat uit verschillende (optionele) onderdelen:

 • Aluminium profiel IND 80 (het basisdeel van de staander, wanddikte 3 mm,)
 • Aluminium profiel INDS 80 (het scharnierende deel van de staander, wanddikte 3 mm,)
 • Aluminium profiel RB 80 (de bovenligger, 80x80 mm, wanddikte 3 mm)
 • Aluminium profiel INDV 80 (het vulprofiel, wanddikte 2 mm)
 • Aluminium kniestuk INDKS 80 (90º)
 • Aluminium afdekkap INDAP 80
 • RVS bevestigingsmateriaal

Er kunnen drie soorten aluminium tekstpaneel worden toegepast:

 • Aluminium tekstpaneel RP 100 (100 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 150 (150 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 200 (200 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)

Ook kunnen er tekstplaten worden geplaatst in het IND 80 profiel. De hoogte en breedte van deze tekstplaten is vrij te kiezen. Het plaatmateriaal, dat maximaal 16 mm mag zijn, is bijvoorbeeld Trespa volkern plaatmateriaal.

Hoe worden tekstpanelen en tekstplaten bevestigd in P-Sign profiel type IND 80?

De montage van het gewenste plaatmateriaal of de tekstpanelen gebeurt in het ‘afgeschermde gedeelte’ van het IND klapprofiel. De bouten en moeren worden na montage onzichtbaar als het klapprofiel dicht gaat. Dit maakt diefstal van de bevestigde tekstborden lastig. Middels een sleuf in het IND 80 klapprofiel worden zeskantmoeren aangebracht. Met M8 stelbouten worden de tekstpanelen en tekstplaten op de gewenste hoogte vastgezet.  

Op de delen van de staander waar geen tekstbord is bevestigd, wordt de lege gleuf voorzien met een speciaal aluminium vulprofiel. Deze manier van afwerken zorgt voor een rijke uitstraling.

Welke soorten IND 80 aluminium portalen zijn mogelijk?

Er kunnen twee types portalen gemaakt worden met IND 80 klapprofiel.

Bij een portaalopstelling met bovenligger wordt er bovenop de staander een kniestuk (met een hoek van 90º) geplaatst. Tussen deze twee kniestukken wordt ook een stuk buisprofiel geplaatst. Hierdoor vormen de twee staanders en de bovenligger een stevige constructie. Voor de bovenligger wordt geen IND klapprofiel gebruikt maar vast RB profiel met dezelfde diameter.

Bij een portaalopstelling zonder bovenligger zorgen alleen de aluminium tekstpanelen of de tekstplaten voor de onderlinge verbinding met de staanders. De open bovenkant van de staanders worden netjes afgewerkt met bijpassende afdekkappen.

Welke toepassingen zijn er voor IND 80 bewegwijzeringsprofiel?

Het IND 80 bewegwijzeringsprofiel kent door zijn luxe uitstraling en flexibele inzetbaarheid veel toepassingsmogelijkheden. Omdat het profiel in iedere RAL kleur leverbaar is, kan de huisstijl ook in uw bewegwijzering worden doorgevoerd.

 • Entreeportaal bij bedrijfsingang of welkombord op terrein
 • Industriële bewegwijzering
 • Verwijsborden, bijvoorbeeld naar verschillende faciliteiten, gebouwen of terreinen
 • Snelheidszoneportaal, Welkombord, Komgrensbord, Zoneportaal en iedere andere vorm van verkeersportalen. 
 • Recreatieborden met vorm gefreesde plaatmateriaal

Ook aluminium IND 80 profielen kopen of plaatsingsadvies nodig?

Bent u op zoek naar zeer stevige vierkante aluminium klapprofiel waar de staander 80x80 mm van is? Niet alleen Signbedrijven, beletteraars en reclamebureau’s kopen onze profielen. Ook gemeenten, terreinbeheerders en facilitair medewerkers weten de weg naar POL Heteren te vinden. 

Naast de opmaak en productie van portalen plaatsen wij onze bewegwijzeringsproducten ook. De collega’s van team Servicedienst wegbeheer zijn hierin gespecialiseerd. Advies nodig bij uw bestelling of plaatsopdracht? Onze adviseurs helpen ook u graag verder!