Flespalen, buispalen en toebehoren

Verkeersbordpalen, waaronder flespalen, zorgen voor de bevestiging van verkeersborden of straatnaamborden. De palen voor de verkeersborden kunnen worden opgedeeld in twee categorieën: flespalen of buispalen. Flespalen zijn traditionele palen voor de montage van verkeersborden en hebben een ongelijke vorm. De buispalen daarentegen hebben een gelijke vorm waarbij de diameter van de paal op iedere plaats hetzelfde is. POL Heteren biedt niet alleen verkeersbordpalen aan, maar ook toebehoren voor de palen. Verder kunt u ook bij ons terecht wanneer u op zoek bent naar klembeugels en buisklemmen voor verkeersbordpalen.

Flespaal plaatsen

De flespalen voor verkeersborden van POL Heteren zijn eenvoudig te plaatsen. De palen worden geleverd met vaste aangelaste grondankers of losse ankers. De grondankers moeten tijdens het plaatsen handmatig aan de onderzijde doorgestoken worden. De grondankers zorgen voor een stevige positie in de grond en voorkomen dat de verkeersbordpalen onveilige situaties veroorzaken. 


De lengte van de flespaal tot aan het maaiveld is afhankelijk van diverse factoren: 

  • De minimale hoogte van de onderkant van het verkeersbord ten opzichte van het wegdek;
  • Het aantal te monteren borden aan een paal;
  • Staat het bord binnen of buiten de bebouwde kom?

Binnen de bebouwde moet de afstand van het onderste bord tot aan het maaiveld minimaal 2,20 meter zijn. Buiten de bebouwde kom is deze afstand minimaal 1,20 meter.

 

Flespalen van POL Heteren

De flespalen van POL Heteren zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen: staal of aluminium. Aluminium palen zijn lichter en worden niet aangetast door corrosie . Verder zijn de flespalen ook verkrijgbaar in diverse afmetingen en diameters. Op zoek naar andere oplossingen voor om de verkeersveiligheid te verhogen? Bekijk al onze Verkeer & Veiligheid oplossingen. 

 

Montageadvies over flespalen

Heeft u vragen over de flespalen of heeft u hulp van onze specialisten nodig bij het plaatsen van dr palen? Bij POL Heteren helpen wij u graag. Neem gerust contact op met ons zodat we samen kunnen zoeken naar een gepaste oplossing of product.