IND klap profiel

Het IND klap profiel van POL Heteren wordt zo genoemd omdat het complete aluminium profiel uit twee openklapbare gedeelten bestaat. Het IND klap profiel is verkrijgbaar in een ronde uitvoering met een doorsnede van 90 mm en in een vierkante variant die een afmeting van 80x80 mm heeft. Daarnaast is er een druppelvormig profiel (100 mm breed) dat naast staanders voor de beide zijden van deopstelling ook een profiel heeft met een klapgedeelte aan beide zijden. Dit deel kan midden in een opstelling  worden gezet, zodat een breder portaal mogelijk wordt.

Het IND klapprofiel voorziet in een (blinde) montagemogelijkheid voor de bevestiging van 16 mm dikke aluminium tekstpanelen of plaatmateriaal (maximaal 16 mm dik). Hiervoor is een sleuf in een van de twee klapdelen aangebracht waar zeskantmoeren in geplaatst kunnen worden. Met stelbouten kunnen de tekstpanelen en tekstplaten vervolgens worden vastgezet.

Bekijk hieronder de soorten klapprofiel, hun technische tekening en al hun toepassingsmogelijkheden.

Wat maakt IND klap profiel het beste bewegwijzeringsprofiel?

IND aluminium klapprofielen zijn buitengewoon sterk. Er is bewust gekozen voor een wanddikte van 3 mm. Hierdoor is het profiel relatief zwaar, maar zeer sterk en duurzaam. Doordat de twee klapdelen ook eigen kamers heeft, wordt het profiel nog steviger. Harde wind of vandalisme heeft amper vat op onze portaalopstellingen. De hoogwaardige poedercoating (iedere gewenste RAL-kleur is mogelijk voor onze profielen) is enorm kleurvast en kent een hoge krasweerstand. Aluminium vergaat niet als het in de grond wordt geplaatst en geeft ook geen milieubelastende stoffen af.

Ons klapprofiel is erg praktisch als er af en toe een ander tekstpaneel moet worden geplaatst in de portaalopstelling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gemeentelijke herindeling. Profiel openklappen,  oude gemeentenaam eruit, nieuwe gemeentenaam erin, klaar! Ook bij verwijzingen op een industrieterrein is het erg makkelijk als tekstpanelen aangepast of bijgeplaatst kunnen worden.

Voor het verwisselen van teksten is een handige sleutel verkrijgbaar waarmee het klapprofiel open te klappen is (gemonteerd zitten de twee delen goed klemvast).

Montage van aluminium IND klap profiel portalen mét en zonder bovenligger

De opstellingen (ook wel portaalborden genoemd) die met IND klapprofiel gemaakt kunnen worden zijn in twee soorten te onderscheiden. Een portaal met een bovenligger en een portaal zonder bovenligger.

Bij een portaalopstelling met bovenligger wordt er bovenop de staander een kniestuk (met een hoek van 90º) geplaatst. Tussen deze twee kniestukken wordt ook een stuk buisprofiel geplaatst. Hierdoor vormen de twee staanders en de bovenligger een stevige constructie. Voor de bovenligger wordt geen IND klapprofiel gebruikt maar vast RB profiel met dezelfde diameter.

Bij een portaalopstelling zonder bovenligger zorgen alleen de aluminium tekstpanelen of de tekstplaten voor de onderlinge verbinding met de staanders. De open bovenkant van de staanders worden netjes afgewerkt met bijpassende afdekkappen.

Montage van plaatmateriaal is blind in het IND klapprofiel. De bouten en moeren worden afgedekt door het klapprofiel zelf. Dit maakt diefstal van de borden lastig. Middels een sleuf in de basis van het klapprofiel worden zeskantmoeren aangebracht die door stelbouten zichzelf en de tekstpanelen en tekstplaten op de gewenste hoogte fixeren.  

Op de delen van de staander waar geen tekstbord is bevestigd, wordt dit lege gedeelte opgevuld met een speciaal aluminium vulprofiel. Doordat de gleuf is opgevuld ziet de opstelling er nog fraaier uit.

De basisstaander van een portaalopstelling is altijd uit een geheel uitgevoerd. Het klapgedeelte van het profiel is in twee segmenten verdeeld: een stuk voor onder maaiveld en een gedeelte voor boven maaiveld.  Let dus bij plaatsing van het portaal op dat het bovenste klapgedeelte niet wordt ingegraven; dat maakt het voordeel van het klapsysteem ongedaan.  

Is het IND klap profiel van POL Heteren duurzaam?

Onze gepoedercoate aluminium IND klap profielen zijn Cradle to Cradle bronze gecertificeerd. Hiermee zijn onze profielen dus een duurzame en bewuste keuze! Na gebruik kunnen de aluminium profielen weer volledig worden hergebruikt. Het aluminium is als het wordt gesmolten weer te gebruiken voor hoogwaardige andere toepassingen. Wilt u meer weten over de Cradle to Cradle certificering van onze P-sign profielen? Hier leest u er meer over.

Aluminium IND klapprofielen kopen of plaatsadvies inwinnen?

Bent u op zoek naar zeer stevige aluminium profielen? Wilt u een blanco portaalbord of complete oplossing, zoals een entreeportaal, welkombord of bewegwijzeringsportaal kopen om uw terrein mee aan te kleden? Niet alleen Signbedrijven, beletteraars en reclamebureau’s kopen onze profielen. Ook gemeenten, terreinbeheerders en facilitair medewerkers weten de weg naar POL Heteren te vinden. 

Naast de productie van portalen plaatsen wij onze bewegwijzering ook. Ons team Servicedienst wegbeheer is hierin gespecialiseerd. We helpen u graag goed op weg!