Handwijzer profielen

Handwegwijzers zijn een bekende soort bewegwijzering. Letterlijk wijzen ze de weg naar de weergegeven bestemming. De handwegwijzer kent vele verschijningen. Ingezet om verschillende verkeersstromen in goede banen te leiden. Handwijzers voor voetgangers, handwijzers voor fietsers, handwijzers voor automobilisten of gecombineerd. Al naar gelang de toepassing zijn handwegwijzers er in verschillende formaten en uitvoeringen. Een overeenkomst is dat ze allemaal bestemmingen aangeven in alle windrichtingen. Onze soorten handwijzerprofielen zijn:

Waar worden handwegwijzers voor gebruikt?

Vaak worden handwijzers ingezet om toeristen in binnensteden naar alle bezienswaardigheden te leiden. Dit noemen wij voetgangersbewegwijzering. De uitstraling van deze handwegwijzers draagt bij aan de beleving die een toerist of bezoeker heeft bij de plaats die hij of zij bezoekt. Vaak is voetgangersbewegwijzering samen met andere toeristische bewegwijzering onderdeel van de citymarketing.

Fietsbewegwijzering stimuleert fietstoerisme! 

Handwegwijzers worden ook vaak ingezet als middel om de regionale fietsbewegwijzering vorm  te geven. De fraaie witte buispalen voorzien van witte handwijzer border met rode opdruk zijn een bekend fenomeen in ons straatbeeld. Met name in gebieden waar fietsen wordt gestimuleerd of waar veel fietstoeristen van de omgeving genieten.

Welke soorten handwijzers zijn er?

POL Heteren heeft meerdere oplossingen voor handwijzerborden in haar assortiment. We hebben een fraai achtkantig aluminium profiel waar kokerprofiel verwijsborden op kunnen worden geplaatst. Dit profiel heeft een doorsnede van 100 mm en wordt het HWP 100 profiel genoemd.

Ook verkopen we een systeem waarbij speciale handwijzerbeugels worden geplaatst op een Ø 76 mm buispaal. Op deze beugels kunnen vlakke aluminium platen van 5 mm dikte vlaggend worden gemonteerd. De kijk- en aanwijsrichting van de handwijzer kan nauwkeurig worden ingesteld.

Duurzame handwijzer profielen

Onze gepoedercoate aluminium profielen zijn Cradle to Cradle bronze gecertificeerd. Hiermee zijn onze handwijzer profielen dus een verantwoorde keuze! Aluminimum profielen gaan tienallen jaren mee. In de regel is de opdruk eerder aan vervanging toe. Dan kunnen de aluminium profielen volledig worden gerecycled. Meer weten over de Cradle to Cradle certificering van onze P-sign profielen? In dit nieuwsitem leest u  er meer over.

Handwijzer opstellingen kopen of advies nodig bij uw keuze?

Bent u op zoek naar aluminium profielen om een handwegwijzer mee te maken of wilt u een complete oplossing die verwijst naar al uw faciliteiten of toeristische trekpleisters? Dan bent u bij POL Heteren aan het juiste adres. Ook met maatwerk in kleur of uitvoering en voor unieke opzetstukken bovenop uw handwijzer helpen we u graag verder!