Verkeersbordportalen

Verkeersportalen kopen? Bekijk dan de diverse verkeersportalen van POL Heteren. Voor wegsituaties, die een hogere attentiewaarde vereisen dan met standaard verkeersborden wordt bereikt, kunnen verkeersborden in een aluminium portaalconstructie worden geïntegreerd. Naast het veiligheidsaspect en de hoge attentiewaarde geven verkeersportalen uw gemeente een fraaie uitstraling. Elk verkeersportaal wordt met polyester gepoedercoate aluminium profielen geconstrueerd. Zo ontstaat een duurzame opstelling die onderhoudsarm en minder vandalismegevoelig is. Naast de levering van bijvoorbeeld kombordportalen, zoneportalen of rotondeportalen, helpen wij u ook graag met inventarisatie, plaatsing en onderhoud. Onze Servicedienst is dagelijks onderweg om Nederland een stukje veiliger te maken. Ons bedrijf is gecertificeerd volgens VCA** en elke monteur beschikt over een VCA-certificaat. Bekijk hieronder de portalen die wij aanbieden.

Verhoogde attentie met verkeersportalen

Verkeersportalen, ook wel komborden of komgrensborden genoemd, worden in bijna elke gemeente toegepast. Door de vormgeving wordt een portaalconstructie direct door iedere weggebruiker gezien. Het profiel kan in een opvallende signaalkleur worden uitgevoerd, waardoor de attentiewaarde nog verder wordt verhoogd. Om de geïntegreerde verkeersborden en schrikhekken ook bij duisternis of slechte weersomstandigheden goed op te laten vallen, wordt geadviseerd om deze uit te voeren met retroreflecterende Klasse 3 folie.


Scheepvaartborden in portaalconstructie

Als alternatief voor Dubbel Omgezette Rand borden zijn onze portaalconstructies ook geschikt voor toepassing van scheepvaarttekens langs vaarwegen. Deze scheepvaartportalen hebben een hoge stabiliteit en zijn minder vandalismegevoelig omdat de scheepvaarttekens in het profiel opgesloten zitten. Toepassing van scheepvaartborden in portaalvorm biedt een fraaie vormgeving en een hoge attentiewaarde langs de waterkant.


Komportaal van POL Heteren

Bij POL Heteren kunt u ook terecht voor komportalen. Met komportalen kunt u de grens aangeven tussen het buitengebied en de bebouwde kom. In de portalen vindt u komborden met informatie over de kern wat u passeert of verlaat. 

Om de bebouwde kom in gemeentes aan te geven worden steeds vaker komportalen toegepast. Bij het gebruik van komportalen wordt de entree van de bebouwde kom verfraaid en de attentiewaarde vergroot. De komportaal van POL Heteren is leverbaar in vast en open te klappen profielen. 

Wanneer u de portalen aan beide kanten van de weg plaatst, creëert u het effect van een poort naar en van de kern. Één van de twee borden kan andersom worden geplaatst. Zo is het ene bord zichtbaar bij binnenkomst en het andere bord bij het verlaten van de kern. Om het komportaal goed te laten opvallen als het donker is, adviseren wij om de borden uit te voeren in retroreflecterende klasse 3.

Komportaal alternatieven

Soms is het plaatsen van komportalen niet mogelijk door de locatie, bijvoorbeeld bij een smalle berm. Wanneer dit het geval is, bieden wij een gepaste oplossing aan: kombordzuilen. De zuilen zijn zeer stabiel en hebben daarbij ook een mooie uitstraling. De beugels van het licht gebogen bord is hierbij onzichtbaar in het profiel opgesloten. 

Een ander alternatief voor een komportaal is een zonestaander. De zonestaander bestaat ook uit slechts één paal en is hierdoor geschikt voor locaties waar de ruimte ook beperkt is.  

Advies over verkeersportalen en komportalen

Heeft u advies nodig over de verkeersportalen waaronder: komportalen, zoneportalen en rotondeportalen? Neem dan contact op met ons en dan helpen wij u graag verder. Wij adviseren u over de montage en plaatsing van de verkeersportalen. Ook voeren wij de plaatsing op locatie uit wanneer dit nodig is.