Decibelmeter & display

POL V3000 NRS (Noise Reduction System) maakt bestuurders van motorvoertuigen bewust van eventueel veroorzaakte geluidsoverlast. Het NRS-systeem is stand-alone of in combinatie met een POL V3000 VARIO snelheidsdisplay te gebruiken. Het display geeft direct feedback aan de bestuurder door een tekst of symbool weer te geven. Dit is zelf vooraf te bepalen, bijvoorbeeld de tekst ‘TE LUID’, een symbool ‘duimpje omlaag’ en zelfs smileys behoren tot de mogelijkheden. Door de visuele feedback kan het rijgedrag onmiddelijk aangepast worden.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt het geluidsoverlast systeem?

De decibelmeter meet het geluidsniveau van naderende voertuigen en stuurt vervolgens een signaal naar het full matrix LED-display. Het display kan op een afstand van 50 tot 100 meter van de decibelmeter geplaatst worden. Wanneer een vooraf ingestelde decibelwaarde (dBA) wordt overschreden ziet de bestuurder op het display een vrij te programmeren symbool of tekst. Dit moet de bestuurder aanzetten om snelheid te minderen en de geluidsoverlast te reduceren.

Is dit systeem alleen geschikt voor motoren?

Absoluut niet! Te luide voertuigen worden gemeten, het type voertuig is niet relevant. Auto's, vrachtwagens, motoren en scooters kunnen allemaal een enorme geluidsoverlast veroorzaken, afhankelijk van rijstijl en motorische uitvoering. Het geluidsoverlast systeem vestigt hier de aandacht op.

Moet het systeem op een vaste plek staan?

Nee, mobiliteit is juist een groot voordeel. Het systeem kan zeer snel gemonteerd en gedemonteerd worden. Bij veelvuldige klachten over geluidsoverlast kan het NRS-systeem direct geplaatst worden. Bovendien zorgt het regelmatig wisselen van locatie ervoor dat, net als bij snelheidsdisplays, weggebruikers er niet aan gaan wennen.

Wat is het voordeel van een geluidsoverlast systeem?

Het systeem geeft op een herkenbare manier feedback over te hard rijden en heeft daarmee een positief effect op het rijgedrag. De geluidsemissie wordt verminderd en tegelijkertijd neemt de veiligheid op de weg toe. In het beste geval leidt dit ook tot wederzijds begrip.

• Minder geluidsemissie
• Meer veiligheid
• Meer aandacht

Hoe lang is het syteem operationeel?

Standaard worden zowel de decibelmeter als het display gevoed door een 12 Volt accu. Het systeem is hiermee ca. 3 weken operationeel. Optioneel kan dit worden uitgebreid met een zonnepaneel, waardoor langdurig gebruik mogelijk is.

Welke meldingen kunnen op het display worden weergegeven?

Op het display kunnen korte teksten zoals "Te luid" of symbolen in de vorm van een droevige smiley of een duimpje naar beneden weergegeven worden.

Kan er ook positieve feedback worden weergegeven?

Ja, dat is ook mogelijk. Zodra de opgegeven dBA-waarde wordt onderschreden, geeft het display positieve feedback weer. Net als bij een snelheidsdisplay wordt een lachende smiley, "dankjewel" of ander vrij te kiezen bericht in woord of beeld weergegeven.