RB 45 vast profiel rond

Het vaste RB 45 profiel van POL Heteren bestaan uit een rond (buis) profiel uit getrokken aluminium. Het profiel is zowel geschikt als de staanders van een portaal als ook te gebruiken als bovenbalk. Het RB 45 profiel heeft een doorsnede van Ø 45 mm. De buis is zuiver rond met uitzondering van het zijde waar de inkeping voor de montageslotjes zit. Het vastzetten van tekstpanelen of tekstplaten, zodat er samen met de staanders een portaal ontstaat, gebeurt met behulp van torx slotjes. Deze klemmen zichzelf vast in de montagesleuf. Het ronde RB 45 profiel is qua doorsnede, wanddikte en gewicht ons dunste vaste ronde gepoedercoate aluminium profiel.

Onderdelen RB 45 vast profiel

Het aluminium RB 45 profiel bestaat naast het ronde buis profiel Ø 45 mm uit verschillende (optionele) onderdelen:

 • Aluminium buisprofiel RB 45 (Ø 45 mm, wanddikte 2 mm, kan worden toegepast als staander en bovenligger)
 • Aluminium kniestuk RKS 45 (90º)
 • Aluminium afdekkap RK 45
 • Aluminium voetplaat RV 45 (voor plaatsing op harde ondergrond)

Er kunnen drie soorten aluminium tekstpaneel worden toegepast:

 • Aluminium tekstpaneel RP 100 (100 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 150 (150 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)
 • Aluminium tekstpaneel RP 200 (200 mm hoog, 16, mm  dik, 1,5 mm wanddikte)

Ook kunnen er tekstplaten worden geplaatst in het RB 45 profiel. De hoogte en breedte van deze tekstplaten is vrij te kiezen. Het toe te passen plaatmateriaal is 5 mm dik en er kan worden gekozen voor aluminium sandwich plaat of Trespa volkern plaatmateriaal.

Om de tekstplaten op zijn plaats te houden in het portaal, is opsluitprofiel beschikbaar. Meer over dit opsluitprofiel vindt op de pagina RPG opsluitprofielen.

Bevestiging tekstpanelen en tekstplaten

Deze tekstpanelen of het opsluitprofiel voor tekstplaten wordt in het RB 45 profiel  bevestigd door verbindingsslotjes RS10. De slotjes zijn aan weerszijden van het tekst- of opsluitprofiel geplaatst en middels het aandraaien van de Torx bout spreiden palletjes zich die zich vastklemmen in de sleuf het RB 45 profiel. Dit zorgt voor een muurvaste verankering.

Soorten RB 45 portaalopstellingen

Er kunnen twee soorten portaalopstellingen gemaakt worden met RB 45 buisprofiel.

Bij een portaalopstelling met bovenligger wordt er bovenop de staander een kniestuk (met een hoek van 90º) geplaatst. Tussen deze twee kniestukken wordt ook een stuk buisprofiel geplaatst. Hierdoor vormen de twee staanders en de bovenligger een stevig frame, waarin verschillende aluminium tekstpanelen of volkern tekstplaten gemonteerd kunnen worden.

Bij een portaalopstelling zonder bovenligger zorgen de aluminium tekstpanelen of de 5 mm tekstplaten (opgesloten in stevige aluminium opsluitprofielen) voor de verbinding met de staanders. De opstelling wordt een stevig geheel door de krachtige verbindingen die worden gebruikt; eenmaal in de grond geplaatst neemt deze stevigheid nog verder toe. De open bovenkant van de staander wordt netjes afgewerkt met een afdekkap. Ieder vast profiel heeft hiervoor zijn eigen afdekkapje, afdekdop of afdekplaatje.

Toepassingen RB 45 bewegwijzeringsportalen

RB 45 bewegwijzeringsportalen kennen veel toepassingsmogelijkheden. Ze kunnen onder andere worden gebruikt om op een mooie manier en geheel in de eigen huisstijl aandacht te vragen voor:

 • Bedrijfsvermelding / entreeportaal
 • Huisnummer of veldnummer verwijzing
 • Terrein bewegwijzering
 • Parkeerbord
 • Verwijsbord

Vast aluminium RB 45 profiel kopen?

Bent u op zoek naar aluminium profielen om een portaalbord mee te maken of wilt u een complete oplossing zoals een entreeportaal, welkombord of bewegwijzeringsportaal kopen om uw terrein mee aan te kleden? Dan is POL Heteren uw juiste partner! Zowel signbedrijven en beletteraars als terreinbeheerders en facilitair medewerkers weten hun weg naar POL te vinden voor hun bebording en toebehoren. Onze adviseurs helpen ook u graag verder!