Zoneportalen

Om op een opvallende manier het begin en einde van een zone te markeren, worden vaak zoneportalen gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een woonwijk, een industriegebied of een gebied met een bepaald verkeersregime zijn. Zoneportalen worden ook vaak gebruikt om aan te geven dat een bepaald gebied verboden is voor bepaalde voertuigen, zoals vrachtwagens of bussen, of om aan te geven dat er bepaalde verkeersregels van toepassing zijn, zoals een maximumsnelheid of parkeerverbod. Bij POL Heteren kunt u onder andere terecht voor zoneportalen met zonenborden om snelheidslimieten aan te geven. Bekijk ons volledige assortiment hieronder.

Producten 1-12 van 61

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 61

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zoneportalen kopen

Bij POL Heteren kunt u een aantal standaard zoneportalen kopen. Deze portalen zijn samengesteld uit gepoedercoate aluminium profielen die Cradle to Cradle zijn gecertificeerd. Er zijn zoneportalen die zijn opgebouwd uit een vast profiel en de andere hebben een openklapbaar profiel. Het voordeel van de openklapbare profielen is dat deze het minst vandalismegevoelig zijn. Ook bieden ze de mogelijkheid om de panelen snel te wisselen bij eventuele beschadigingen. 

De zoneportalen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; de standaard verkeerskleuren zijn wit, blauw en geel. Dit zijn stuk voor stuk opvallende kleuren die goed opvallen en zorgen voor een hoge attentiewaarde. 

Portaal met zonebord

Een zonebord is een verkeersbord dat wordt gebruikt om aan te geven dat bepaalde verkeersregels, zoals snelheidslimieten, van toepassing zijn in een specifieke zone. 

Zoneborden zijn onderdeel van het wegverkeersrecht en zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen en congestie op de weg te verminderen. 

De portalen van POL Heteren worden standaard geleverd inclusief zonebord. U kunt per zonebord variëren in diverse snelheidslimieten. Kies uit snelheidslimiet van 30 of 60. De zoneborden kunnen op twee manieren in het portaal worden geïntegreerd. Allereerst kan door middel van een bevestiging op aluminium gepoedercoate tussenbuizen. Ook is het mogelijk op een achtergrondschild. De attentiewaarde van de zoneborden die in de portalen zijn geïntegreerd, is aanzienlijk hoger dan bij plaatsing van zoneborden op flespalen.

De zoneborden zijn uitgevoerd in Klasse 3 retroreflecterende folie. Op deze manier zijn de zoneborden en portalen ook goed zichtbaar bij duisternis of slechte weersomstandigheden. Deze folie heeft, ook onder een wijde observatie- en invalshoek, een hoge reflectiewaarde. 

Enkelzijdige of dubbelzijdige zoneportalen

Het is belangrijk dat bestuurders van beide kanten van de weg weten dat ze een zone betreden of verlaten. Dit kan gedaan worden door dubbelzijdige zoneportalen te plaatsen. Bij deze zoneportalen is het zonebord dubbelzijdig geplaatst en hierdoor voor alle bestuurders goed zichtbaar. De zoneportalen zijn ook verkrijgbaar als enkelzijdige variant. De enkelzijdige of dubbelzijdige zoneportalen kunnen ook aan beide zijden van de weg worden geplaatst. Op deze manier ontstaat er een soort ‘poort’ effect. 

Advies over zoneportalen

Wij helpen u graag met advies over de diverse soorten zoneportalen. Ook kunt u bij ons terecht wanneer u advies nodig heeft over de montage of de plaatsing van de zoneportalen. Neem contact met ons op en wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.