Legion dakset

Op zoek naar een goede en betrouwbare lichtbalk voor op jouw voertuig? De Legion dakset is precies wat je nodig hebt om goed op te vallen bij werkzaamheden langs de weg. Deze robuuste daksets bieden een veelvoud aan opties en afmetingen. Alles af te stemmen op verschillende behoeften en voorkeuren van de gebruikers. Doordat de buitenkant van de verschillende lichtbalken hetzelfde is, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom leggen we onze drie typen Legion daksets graag verder uit. 

Hieronder meer informatie over de verschillen en overeenkomsten van de Legion Ultra, de Legion BasePlus en de Legion Base dakset. Dit artikel helpt je bij het vinden van de de dakset die past bij jou gebruik, eisen en wensen. 

Dakset Legion Ultra: De ultieme lichtbalk voor superieure prestaties

De Legion Ultra lichtbalk uit de Legion serie is ontworpen voor wie op zoek is naar de ultieme prestaties. Met zijn 12 LED corner units en 6 LED middensectie modules biedt deze dakset een superieure 360-graden lichtspreiding en ongeëvenaarde zichtbaarheid. Optionele Takedowns en Alley lights maken het mogelijk om de lichtbalk verder aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Dankzij de ingebouwde en programmeerbare flitspatronen kun je de dakset ook gebruiken als traffic director. Met certificeringen zoals ECE R65 Klasse 2 en ECE R10, ben je verzekerd van de hoogste normen qua zichtbaarheid, veiligheid en kwaliteit.

De lichtbalk Legion Ultra is ook verkrijgbaar in een goedgekeurde DUAL colour variant. Dat wil zeggen dat de modules voorzien zijn van een dubbele rij LED’s: amber LED’s en blauwe LED’s.

Dakset Legion BasePlus: functionaliteit gecombineerd met goede zichtbaarheid

De BasePlus dakset is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een dakset met  kgoede zichtbaarheidseigenschappen en daarnaast veel extra functionaliteiten wil kunnen gebruiken. Met een ECE-R65 Klasse 1 goedkeuring en volledig programmeerbare print, kan de BasePlus een scala aan optionele functies aan. Denk daarbij aan richtingaanwijzers, Alley lights en Take-Downs. Ook bestaat de mogelijkheid om een looplicht functie (traffic advisor) in te schakelen als de betreffende zijde van de dakset geheel gevuld is met LED modules. De corner units hebben 6 LED en middensectie modules hebben 3 LED’s.  De Legion BasePlus staat garant voor, goede zichtbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid!

Dakset Legion Base: betrouwbare zichtbaarheid voor een goede prijs

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare dakset, maar geen speciale opties en/of functies nodig hebt, dan is de Legion Base lichtbalk een prima keuze. De Legion Base biedt een goede lichtspreiding en prima zichtbaarheid. De dakset Legion Base is ECE R65 Klasse 1 en ECE R10 gecertificeerd. Net als bij de BasePlus heeft de legion Base corner units met 6 LED’s en hebben middensectie modules 3 LED’s.  

Zekerheden die voor iedere Legion dakset gelden

 • De aluminium extrusie bodemplaat zorgt voor optimale warmteafvoer, waardoor de levensduur van de LED's wordt verleng
 • De lenzen van de dakset zijn van vorm- en skagvast polycarbonaat. Keuze uit verschillende kleuren lenzen (transparant, amber, blauw)
 • Verkrijgbaar in 10 verschillende lengtes (beschikbaarheid varieert per type dakset)
 • Standaard bedrading voor het aansluiten voor alle LED modules behorend bij de betreffende lengte. Achteraf extra flitsmodules plaatsen is dus mogelijk als de dakset nog niet volledig is gevuld
 • De geboden vijf jaar garantie biedt zekerheid over het langdurig en goed presteren van de Legion dakset

De verschillen tussen de Legion daksets op een rij

Legion Ultra

 • Zichtbaarheid conform R65 klasse 2
 • 12 LED corner units, 6 LED middensecties
 • Multicore kabel voor aansturing diverse (optionele) functies
 • Print geschikt voor Traffic advisor functie
 • Bedrading in de dakset beschikbaar voor toevoeging van Alley Lights en werkverlichting
 • Ook verkrijgbaar in DUAL colour (amber/blauw)

Legion BasePlus

 • Zichtbaarheid conform R65 klasse 1
 • 6 LED corner units, 6 LED middensecties
 • Multicore kabel voor aansturing diverse (optionele) functies
 • Print geschikt voor Traffic advisor functie
 • Bedrading in de dakset beschikbaar voor toevoeging van Alley Lights en werkverlichting

Legion Base

 • Zichtbaarheid conform R65 klasse 1
 • 6 LED corner units, 6 LED middensecties
 • Voedingskabel met plus/min en patroondraad (extra functies niet mogelijk)

Conclusie: Legion daksets zijn de perfecte oplossing voor jouw veiligheid

Of je nu op zoek bent naar ultieme prestaties, krachtige functionaliteit, of betrouwbare prestaties tegen een betaalbare prijs, de Legion Series Lightbars heeft voor elk wat wils. Door het vergelijken van de Ultra, BasePlus en Base opties, kun je de lichtbalk kiezen die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Met hun robuuste constructie, geavanceerde opties en uitstekende prestaties, zorgen de Legion Series Lightbars ervoor dat je altijd veilig en zichtbaar blijft, waar je ook gaat.

 

Koop je Legion dakset eenvoudig online op POL.nl of laat je door onze afdeling verkoop adviseren over het type dakset dat het best bij jouw gebruik en zichtbaarheidswensen past.