Lichtbalk kopen? POL biedt lichtbalken aan voor diverse toepassingen. De flitsbalken kunnen eenvoudig op voertuigen worden gemonteerd. Politievoertuigen, ambulances en brandweerauto’s maken bijvoorbeeld vaak gebruik van flitsbalken om zo goed mogelijk op te vallen in het verkeer. De voertuigen zullen gegarandeerd opvallen met deze lichtbalken en ook zorgen voor meer veiligheid op de weg. Ook biedt POL diverse soorte amberkleurige daksets aan. Wanneer u op zoek bent naar goede optische signalering met 360º zichtbaarheid, raden wij aan om te kiezen voor een dakset. Benieuwd naar al onze lichtbalken en daksets? Bekijk ons gehele assortiment hieronder.

LED lichtbalk

De LED lichtbalken hebben dankzij de LED technologieën relatief lange levensduur. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor (hulpverlenings)voertuigen. 


De meeste LED lichtbalken van POL Heteren zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren:

De oranje of amberkleurige lichtbalken worden het meeste gebruikt op voertuigen die langzamer rijden of die in gevaarlijke situaties extra willen opvallen. Denk hierbij aan wegwerkzaamheden, hulpverlening aan gestrande voertuigen en het begeleiden van transporten. Hulpverleningsvoertuigen zoals een politie auto of een ambulance maken gebruik van de blauwe of DUAL (amber/blauwe) lichtbalken. Andere weggebruikers hebben geen toestemming om blauwe licht te voeren, op enkele uitzonderingen na. 

Zwaaibalk van POL Heteren

De lichtbalken worden ook wel zwaaibalken, daksets of flitsbalken genoemd. POL Heteren biedt zwaaibalken aan van diverse merken en in meerdere formaten. Zo is er voor iedere situatie een gepaste oplossing. Alle flitsbalken van POL voldoen aan de R65 zichtbaarheidsnormen, klasse 1 of 2. Verder heeft u de keuze uit LED lampen of halogeen lampen. De LED flitslampen zorgen voor een hoge lichtopbrengst en een brede uitstralingshoek. De halogeenlampen verbruiken meer stroom dan de LED lampen, maar zijn wel voordeliger in de aanschaf. Toch op zoek naar andere signaleringen voor voertuigen? Bekijk dan al onze voertuigsignalering.

Advies over flitsbalken

Heeft u vragen over de flitsbalken of heeft u advies van specialisten nodig? Bij POL Heteren helpen wij u graag. Neem gerust contact op met ons zodat we samen kunnen zoeken naar een gepaste oplossing of product.