Voertuigmarkering

Met een voertuigmarkering kan een voertuig visueel worden gemarkeerd. De markering vergroot de zichtbaarheid van voertuigen en zorgt ook voor een betere inschatting van afstand en snelheid. De kans op zijdelingse ongevallen worden kleiner door de betere zichtbaarheid. Met behulp van voertuigmarkeringen aan de achterzijde wordt de kans op kop-staart aanrijdingen verkleind. U kunt kiezen uit diverse soorten voertuigmarkeringen, waaronder contourmarkeringen en reflectoren. Benieuwd naar alle soorten? Bekijk dan het gehele assortiment hieronder.

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Contourmarkering

Contourmarkering is een vorm van voertuigmarkering waarbij de contouren van het voertuig worden gemarkeerd. Dit kan worden gedaan door middel van tape langs randen van het voertuig. Contourmarkering is vooral effectief als het voertuig een opvallende vorm heeft, zoals bijvoorbeeld bij vrachtwagens en trailers. Alle nieuw geregistreerde vrachtwagens vanaf 7,5 ton zijn verplicht contourmarkering te plaatsen. Op de achterkant van vrachtwagens moet de totale contour voorzien zijn van reflecterende tape. Ook is het verplicht om de contouren aan de zijkant van het voertuig te markeren met deze tape. Aan de zijkant moet minimaal één lijn worden aangebracht aan de onderzijde. 

3M contourmarkering

U kunt kiezen uit diverse merken contourmarkering, waaronder 3M. De markering van 3M heeft veel voordelen. Allereerst staan de producten van 3M bekend om de duurzaamheid en kunnen ze jarenlang meegaan zonder dat de markering beschadigd raakt. Ook hebben de 3M contourmarkeringen een uitstekende kleurvastheid. U kunt kiezen uit diverse kleuren, die allemaal goed bestand zijn tegen verbleken of vervagen door weersinvloeden. De markeringen zijn ook erg flexibel. Ze kunnen namelijk op meerdere soorten ondergronden worden aangebracht, zoals kunststof en metaal. Dit maakt het erg geschikt voor vrachtwagens. 

Contourmarkering vrachtwagen 

Sinds 2011 is het verplicht voor vrachtwagens vanaf 7,5 ton om contourmarkering te gebruiken. Contourmarkering op vrachtwagens is van groot belang voor verschillende redenen. Ten eerste kan contourmarkering op vrachtwagens helpen om het voertuig op te laten vallen in het verkeer, wat kan helpen om ongelukken te voorkomen en de veiligheid op de weg te verhogen. Denk daarbij ook aan geparkeerde vrachtwagens en trailers die bij duisternis beter zichtbaar zijn. De reflecterende contourmarkering weerkaatst het licht van koplampen en geeft de bestuurder goed zicht op het stilstaande voertuig.  Contourmarkering kan ook worden gebruikt om het voertuig een professionele uitstraling te geven. 

Contourmarkering van POL Heteren

De contourmarkering van POL Heteren is goedgekeurd volgens het ECE 104 reglement. Het ECE Reglement 104 is een regelgeving van de Economic Commission for Europe (ECE) die betrekking heeft op de zichtbaarheid van voertuigen op de weg. Het reglement bevat specifieke eisen voor het aanbrengen van markeringen op voertuigen, zoals bijvoorbeeld de kleuren en de afmetingen van de markeringen, om ervoor te zorgen dat voertuigen gemakkelijk te zien zijn voor andere weggebruikers. Het reglement is van toepassing op een breed scala aan voertuigen, waaronder personenauto's, vrachtwagens, bussen en aanhangwagens. 

De markeringen zijn beschikbaar in meerdere kleuren: rood, wit en geel. Ook kunt u kiezen uit diverse afmetingen, zodat de markering goed bij uw voertuig past. De meeste voertuigmarkeringen van POL Heteren zijn zelfklevend en erg eenvoudig aan te brengen.   

Advies over voertuigmarkeringen

Heeft u vragen of wenst u graag advies over voertuigmarkeringen? Neem gerust contact met ons op en dan staan wij u zo spoedig mogelijk te woord. Door de hoge voorraad en eigen transport kunnen wij u een snelle levering garanderen. Bekijk altijd de productinformatie voor de actuele levertijden.