Alles over LED signalering voor voertuigen

Het nut van goede voertuigsignalering

Voertuigsignalering is belangrijk om uw voertuig te laten opvallen tijdens werkzaamheden. Zowel bij geplande werkzaamheden als bij calamiteiten is goede signalering van groot belang! Met brandende signaalverlichting informeert u de weggebruiker over een afwijking van het normale. Of het nu gaat om een langzaam rijdend voertuig of juist een zich heel snel verplaatsend hulpverleningsvoertuig, gezien worden is heel belangrijk! Bij POL Heteren vindt u een compleet assortiment signaalverlichting voor voertuigen.  

 


Signalering werkverkeer

In Nederland wordt er veel aan de weg gewerkt met diverse voertuigen. Het is van belang dat deze voertuigen beschikken over de juiste verlichting. Werkverkeer heeft de juiste verlichting nodig om de veiligheid van de weggebruikers te verhogen.

Goede verlichting helpt bij het zicht op de weg, het zicht op andere voertuigen en het zicht op wegwerkers. Bovendien kan goede verlichting ook helpen bij het verminderen van de kans op ongelukken. 

 


Zwaailamp versus LED-flitser

Flitsers en zwaailampen zijn beiden een vorm van signalering, maar ze kunnen beiden voor andere toepassingen worden gebruikt. Beide soorten zijn beschikbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Niet ieder voertuig mag gebruik maken van flitsers en zwaailampen en ook zijn er eisen voor de kleuren die gevoerd mogen worden.

Bent u benieuwd welk type signalering het beste bij uw situatie of voertuig past?

 


Verlichting vrachtwagen

Vrachtwagens hebben speciale verlichting nodig om hun grotere afmetingen en snelheid duidelijk aan te geven aan andere weggebruikers. Deze verlichting kan onder andere bestaan uit extra grotere knipperlichten, afwijkende kleuren en andere speciale verlichting op de vrachtwagen. Hierdoor kunnen andere weggebruikers de vrachtwagen beter zien en zich mogelijk hierop aanpassen. Dit kan bijdragen aan verkeersveiligheid.

U koopt uw professionele vrachtwagen verlichting eenvoudig online bij POL Heteren!

 Signalering: zwaailampen

Zwaailampen zijn felle (LED) lichtbronnen die worden gebruikt om aandacht te trekken in noodsituaties of tijdens wegwerkzaamheden. Ze worden vaak gebruikt door brandweer- en politieauto's, ambulances, wegwerkers en andere voertuigen die zich in situaties bevinden waarbij snelle herkenning en opvallendheid noodzakelijk is. Ze dragen bij aan het verhogen van de veiligheid, zowel in noodsituaties als tijdens wegwerkzaamheden. Door de aandacht van andere weggebruikers te trekken, wordt verhinderd dat gevaarlijke situaties onopgemerkt blijven.

 


R65: regelgeving zichtbaarheid voertuigen

Aan welke regels moet een voertuig voldoen als er met het voertuig langs de weg wordt gewerkt. Welke regels zijn er voor bijvoorbeeld lichtbalken en zwaailampen en hoe moeten die in de praktijk worden toegepast. In verschillende Nederlandse en Europese publicaties en richtlijnen worden hierover diverse regels vermeld.

Bij POL Heteren helpen wij u graag de juiste keuze te maken!

 


Ontdek perfecte zichtbaarheid: Legion daksets

Op zoek naar een goede en betrouwbare lichtbalk voor op jouw voertuig? De Legion dakset is precies wat je nodig hebt om goed op te vallen bij werkzaamheden langs de weg. Deze robuuste daksets bieden een veelvoud aan opties en afmetingen. Alles af te stemmen op verschillende behoeften en voorkeuren van de gebruikers. 

Maar wat zijn de verschillen en overeenkomsten van de Legion Ultra, de Legion BasePlus en de Legion Base dakset? We leggen onze drie typen Legion daksets graag verder uit.