Omvormers & laders

Een omvormer is een apparaat dat AC-stroom (wisselstroom) omzet in DC-stroom (gelijkstroom) of andersom. Dit is vaak nodig bij het gebruik van elektrische apparatuur die niet geschikt is voor de beschikbare stroomvoorziening, zoals bijvoorbeeld bij het opladen van een accu of het gebruiken van elektrische apparatuur in een camper, een auto of een vrachtwagen. Bij POL Heteren kunt u terecht voor diverse omvormers. Deze kunnen gebruikt worden voor meerdere type voertuigen en veel verschillende apparaten. Bekijk hieronder ons ruime assortiment aan omvormers. Meer weten over de verschillende soorten omvormers? Hier vindt u meer informatie over onderaan de pagina.

Omvormers voor diverse voertuigen

Bij POL Heteren kunt u terecht voor omvormers voor diverse voertuigen. Hieronder leest u meer over deze voertuigen en waarvoor deze omvormers kunnen dienen per voertuig. 

Omvormers voor auto’s en bedrijfswagens

Auto's gebruiken omvormers meestal om apparaten van stroom te voorzien die normaal gesproken op netstroom werken, zoals laptops, telefoons, koelboxen en andere elektronica. Met een omvormer kunnen deze apparaten tijdens het rijden of bij het parkeren van de auto worden gebruikt, zonder dat er toegang tot netstroom nodig is.

Ook worden omvormers veel gebruikt voor extra verlichting in en rondom het voertuig. In het algemeen bieden omvormers in auto's en bussen een handige manier om verschillende soorten verlichting aan te sluiten.Hierdoor wordt de veiligheid en efficiëntie verbeterd. Een omvormer kan ervoor zorgen dat de verlichting betrouwbaar werkt zonder afhankelijk te zijn van externe stroombronnen. 

Omvormers voor vrachtwagens

Vrachtwagens gebruiken omvormers voor verschillende toepassingen. Ten eerste kunnen omvormers worden gebruikt om apparaten van stroom te voorzien, zoals laptops, telefoons, koelkasten en andere elektronica, waardoor chauffeurs onderweg kunnen werken en leven.

Daarnaast worden omvormers in vrachtwagens vaak gebruikt om stroom te leveren aan extra verlichting. Sommige types omvormers met ingebouwde lader kunnen worden gebruikt om accessoire accu's bij te laden. Hierop kunnen bijvoorbeeld waarschuwingslampen op de cabine worden aangesloten, evenals extra verlichting voor het laden en lossen van goederen in donkere omstandigheden. Sommige vrachtwagens gebruiken ook omvormers om verwarmings- en koelsystemen aan te sturen, waardoor chauffeurs comfortabel kunnen blijven tijdens lange ritten en pauzes.

Omvormers voor campers

Bij het kiezen van een omvormer voor een camper, is het belangrijk om het vermogen van het apparaat te kennen dat je wilt aansluiten. Een omvormer moet voldoende vermogen hebben om het apparaat te voeden en het is ook belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van de accu's van de camper. Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel stroom het omzettingsproces zelf verbruikt, omdat dit van invloed kan zijn op de levensduur van de accu's. Enkele veel voorkomende toepassingen van omvormers voor campers zijn:

  • Verlichting: Omvormers kunnen worden gebruikt om verlichtingssystemen van stroom te voorzien. Dit kan variëren van eenvoudige LED-verlichting tot verlichtingssystemen met verschillende lampen en dimmers.
  • Keukenapparatuur: Campers kunnen gebruik maken van omvormers om keukenapparatuur zoals een koelkast, magnetron of koffiezetapparaat van stroom te voorzien.
  • Elektronica: Omvormers kunnen ook worden gebruikt om elektronica zoals laptops, telefoons, tv's en gameconsoles van stroom te voorzien. Dit is handig voor reizigers die tijdens hun reis in contact willen blijven met de buitenwereld of entertainment willen hebben.
  • Airconditioning: Omvormers met een hoog vermogen kunnen zelfs worden gebruikt om airconditioningssystemen van stroom te voorzien, hoewel dit vaak veel energie vereist en dus veel van de batterijcapaciteit van de camper kan verbruiken.

Victron omvormers

U kunt bij POL Heteren terecht voor omvormers van het merk Victron Energy. Victron Energy is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in energie-oplossingen voor mobiele en off-grid toepassingen, waaronder omvormers. Victron omvormers zijn ontworpen om gelijkstroom (DC) van een batterij om te zetten in wisselstroom (AC), waardoor apparaten en systemen aan boord van campers, boten, vrachtwagens en andere voertuigen van stroom kunnen worden voorzien.

Victron Energy is werledberoemd om zijn blauwe omvormers, blue power zoals ze zelf zeggen. Of zoals hun slogan luid: Energy. Anytime. Anywhere. Met ozne Victron producten haalt u de absolute top in omvormers, laders en accu's  in huis!

Omvormer 12V naar 230V

Een 12V naar 230V omvormer is een apparaat dat is ontworpen om de gelijkstroom (DC) van een 12V batterij om te zetten in wisselstroom (AC) van 230V. Dit type omvormer wordt vaak gebruikt in campers, boten en vrachtwagens om elektrische apparaten en systemen van stroom te voorzien, zoals verlichting, koelkasten, televisies, laptops en opladers voor mobiele telefoons.

Omvormer 24V naar 230V

Een 24V naar 230V omvormer werkt op dezelfde manier als een 12V naar 230V omvormer, maar gebruikt een batterij met een hogere spanning van 24V in plaats van 12V. Dit type omvormer wordt meestal gebruikt in zwaardere toepassingen, zoals vrachtwagens, bussen, boten en industriële voertuigen.

DC AC Omvormer

Een DC-AC omvormer is een apparaat dat gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC). Dit type omvormer is ontworpen om een constante spanning en frequentie van AC-stroom te leveren, vergelijkbaar met wat u thuis uit het stopcontact zou krijgen. DC-AC omvormers worden vaak gebruikt in mobiele toepassingen zoals campers, boten, vrachtwagens en auto's om elektrische apparaten van stroom te voorzien wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

DC DC Omvormer

Een DC-DC omvormer is een apparaat dat gelijkstroom (DC) omzet in een andere spanning of stroomsterkte van DC. Dit type omvormer wordt gebruikt om de spanning van een batterij te verhogen of te verlagen om zo bijvoorbeeld een geschikte spanning te creëren voor een bepaald apparaat of systeem. Deze DC-DC omvormers zijn verkrijgbaar in 12-12, 12-24, 24-12 en 24-24 volt uitvoering

Omvormers van POL Heteren

Bij POL Heteren kunt u zowel DC-AC als DC-DC omvormers aanschaffen. We bieden een breed scala aan omvormers voor verschillende toepassingen, variërend van kleine omvormers voor gebruik in de auto of op de camping, tot grotere omvormers voor zwaardere toepassingen zoals in de industrie. Daarnaast bieden wij ook advies op maat om ervoor te zorgen dat u de juiste omvormer kiest die past bij uw specifieke toepassing.