Op deze pagina vindt u een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten die uw voertuig voorzien van maximale controle en veiligheid. Bekijk ons uitgebreide assortiment en ontdek de kracht, betrouwbaarheid en functionaliteit die onze bedieningssystemen en sirenes te bieden hebben. Bij POL Heteren streven we ernaar om u de beste oplossingen te bieden voor uw voertuigbehoeften.

Heldere waarschuwingssignalen met een sireneversterker en speaker

Of u nu een hulpverlener bent die snel moet reageren op noodsituaties of een voertuig bestuurt die extra aandacht op de weg nodig heeft, onze sireneversterkers en speakers zijn betrouwbare keuzes. Ze zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van professionele toepassingen en zijn bestand tegen de uitdagende omstandigheden waarin hulpvoertuigen vaak opereren.

Bovendien bieden we ook sireneversterkers aan die, in combinatie met de juiste speaker en correcte inbouw, voldoen aan de Nederlandse richtlijnen. Na plaatsing dient de sirenefunctie te worden getest met een klasse 1 decibelmeter om vast te stellen dat er wordt voldaan aan het wettelijk voorgeschreven aantal decibel. Op 7 meter van het voertuig hoort er voor de dagstand 110 db en voor de nachtstand 100 db gemeten te worden. De toonhoogten van de Nederlandse tweetoon variëren van 375 tot  500 hertz. Als ook de optische signalering in orde is, is het voertuig klaar voor gebruik op de openbare weg.

Een extra functie die sommige van onze sireneversterkers bieden, is een omroepfunctie. Hiermee kunt u belangrijke mededelingen en instructies duidelijk overbrengen aan mensen in de omgeving. Dit kan vooral handig zijn in noodsituaties waarin directe communicatie van cruciaal belang is.

De bediening van alle signaleringsfuncties onder handbereik

Om alle LED werkverlichting, signalering en andere ingebouwde elektronica te kunnen bedienen verkoopt POL Heteren professionele bediensystemen. Een bediensysteem bestaat uit een bediening, die onder handbereik van de bestuurder wordt geplaatst, en uit een aanstuurunit (ook wel relaisbox genoemd). Op de aanstuurunit worden de verschillende te bedienen apparaten aangesloten. Via een UTP kabel wordt het bediendeel aangesloten op de aanstuurunit. Deze aanstuurunit kan bijvoorbeeld worden weggewerkt onder de stoel of op een andere centrale plek in het voertuig. Veel van de bediensystemen zijn programmeerbaar, waardoor je de verschillende knoppen een eigen functie kan geven. Een knop kan dan permanent als schakelaar functioneren of alleen een pulse geven, bijvoorbeeld om patronen te wisselen van signalering. Bij meer geavanceerde bediensystemen kan met het indrukken van een knop meerdere functies worden geactiveerd. De zogenaamde master knop schakelt dan één of meerdere slave knoppen in. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een PRIO1 knop. Met een druk op de knop wordt naast de blauwe signalering ook direct de sirene en de koplampflitser ingeschakeld.

Veiligheid en functionaliteit met Knipper/dim module

De knipper/dim module is een veelzijdig accessoire dat uw verlichting op verschillende manieren kan aanpassen en controleren. Met de knipperfunctie kunt u bijvoorbeeld extra waarschuwingslichten creëren, wat vooral handig kan zijn in situaties waarin u de aandacht van andere weggebruikers wilt trekken. Dit is vooral van belang voor hulpverleningsvoertuigen, zoals politie- en brandweerwagens, die snel moeten reageren in noodsituaties.

Daarnaast biedt de dimfunctie van de module de mogelijkheid om de helderheid van uw verlichting aan te passen. Dit kan voordelen hebben in verschillende scenario's, zoals het verminderen van de verblindende effecten van uw verlichting 's nachts of in drukke stedelijke gebieden. Het stelt u in staat om de verlichting aan te passen aan de specifieke behoeften en omgevingen waarin u zich bevindt.

Eenvoudig bestellen in onze webshop

Bestel onze bedieningssystemen en sirenes eenvoudig in onze webshop. Heeft u vragen over een van onze producten of de bevestiging van de producten? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.