Blusmaterialen

Blusmiddelen kopen? Bij POL Heteren vindt u verschillende soorten middelen om een brand te blussen. De blusmaterialen die wij aanbieden kunnen gebruikt worden voor kleine en grote branden. De brandblussers kunnen worden opgehangen op werkplaatsen, maar ook op diverse andere locatie. In publieke gebouwen zijn brandblussers verplicht. Ook bieden wij blusdekens aan. Deze blusmaterialen zijn ideaal om kleine brandjes te blussen. Voor het blussen van grotere branden kunnen de slangenbruggen worden gebruikt. Benieuwd naar alle brandblusmiddelen? Bekijk ons assortiment hieronder.

Blusmaterialen van POL Heteren

Wanneer brand de veiligheid bedreigt, is een snelle reactietijd van cruciaal belang. De eerste reactie is vaak die van de personen ter plaatse en daarom is het belangrijk dat er voldoende blusmaterialen aanwezig zijn. Denk daarbij aan brandblussers en blusdekens, maar ook aan materialen die het blussen van een grotere brand mogelijk maken, zoals een slangenbrug (of kabelbrug) die een brandslang geleidt en beschermt. Naast blusmaterialen bieden wij ook deurklemmen aan. Deze klemmen voorkomen bijvoorbeeld dat een deur plotseling in het slot valt wanneer een brandweerman een gebouw verkent.

Blusmiddelen kopen

Brandblussers en blusdekens zijn beide effectieve blusmiddelen. Er zijn verschillende soorten brandblussers: poederblussers (voorzien van 1, 2 of 6 kilo ABC-poeder), schuimblussers (met 2 of 9 kilo blusschuim) of CO2-blussers (met 2 of 5 kilo CO2). De substantie in de brandblusser stopt de zuurstoftoevoer, waardoor het vuur op een effectieve manier wordt gedoofd. Een blusdeken– een onbrandbare glasdoek – doet exact hetzelfde: hij sluit de zuurstoftoevoer af. Blusdekens worden geleverd in een handige koker die aan de muur gemonteerd kan worden.

Naast blusmiddelen zijn er ook producten die blussen makkelijker maken. Zoals een kabelbrug (of slangenbrug), die slangen, kabels en leidingen beschermt op bijvoorbeeld bouwplaatsen of tijdens evenementen. Een kabelbrug beschermt slangen en kabels tegen de druk van voertuigen en van mensen en zorgt ervoor dat (in het geval van brandblussen) de watertoevoer niet hapert. De kabels en slangen liggen veilig ingebed in een stevige en duurzame behuizing van hout of thermoplastisch polyurethaan. Een kabelbrug of slangenbrug is te bestellen met verschillende kanalen voor een diversiteit aan kabels en slangen. Omdat de systemen bestaan uit losse componenten is er een brug voor iedere weg en elk terrein, ongeacht breedte of lengte. Op zoek naar andere middelen voor hulpverleners? Bekijk dan onze Hulpverlening pagina.

Advies over blusmaterialen

Wilt u meteen blusmaterialen online kopen? Bij POL Heteren bent u aan het juiste adres voor onder andere brandblussers, blusdekens en slangenbruggen. Hebt u eerst behoeft aan advies of meer informatie? Dan hebben wij een deskundig team dat u graag te woord staat. Neem gerust contact met ons op.