Flespaal - onversterkt

Traditionele stalen flespalen voor montage van verkeers- en straatnaamborden. Elke flespaal heeft een verjonging van de hals, waarbij het onderstuk van 76 mm Ø overgaat in een bovenstuk van 48 mm Ø. Om inwatering te voorkomen is de bovenzijde van de flespaal afgesloten met een kunststof dop. Alle onversterkte flespalen voldoen tevens aan kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 1461:2009 nl. Flespalen worden snel geleverd door onze ruime voorraad en eigen transport.

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke lengte flespaal heb ik nodig?

Het is natuurlijk van belang om vooraf te bepalen welke lengte flespaal je nodig hebt. Hoe doe je dat? Hiervoor worden twee criteria gehanteerd;

1. De minimale hoogte van de onderkant van het verkeersbord ten opzichte van het wegdek.
2. Het aantal te monteren borden aan een paal.

Binnen de bebouwde moet de afstand van het onderste bord tot aan het maaiveld minimaal 2,20 meter zijn. Buiten de bebouwde kom is deze afstand minimaal 1,20 meter.

Flespaal met losse grondankers

Voor het plaatsen van een flespaal is grondverankering van grote waarde. Door een goede verankering zet de paal zich direct na plaatsing vast en wordt voorkomen dat deze makkelijk uit de grond kan worden getrokken. Onversterkte flespalen worden standaard met losse grondankers geleverd.

Losse grondankers

Tijdens het plaatsen van de flespaal moeten twee losse grondankers handmatig aan de onderzijde doorgestoken worden.

Flespaal met losse grondankers Flespaal met losse grondankers