Flespaal - halsversterkt

POL Heteren biedt traditionele stalen flespalen aan voor montage van verkeers- en straatnaamborden. De palen zijn bij de verjonging van de hals extra versterkt en vallen hierdoor onder de categorie ‘halsverstekt’. Halsversterkte flespalen voldoen aan kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 1461:2009 nl en zijn minder gevoelig voor vandalisme. Alle halsversterkte flespalen zijn gemaakt van staal en hierdoor extra stevig en niet buigzaam. Ook zijn alle flespalen in diverse formaten te verkrijgen zodat ze voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. POL Heteren heeft ook onversterkte flespalen en getrokken flespalen in het assortiment.

Producten 1-12 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke lengte flespaal heb ik nodig?

Het is natuurlijk van belang om vooraf te bepalen welke lengte flespaal je nodig hebt. Hoe doe je dat? Hiervoor worden twee criteria gehanteerd;

1. De minimale hoogte van de onderkant van het verkeersbord ten opzichte van het wegdek.
2. Het aantal te monteren borden aan een paal.

Binnen de bebouwde moet de afstand van het onderste bord tot aan het maaiveld minimaal 2,20 meter zijn. Buiten de bebouwde kom is deze afstand minimaal 1,20 meter.

Welke verankering heb ik nodig?

Voor het plaatsen van een halsversterkte flespaal is grondverankering van grote waarde. Door een goede verankering zet de paal zich direct na plaatsing vast en wordt voorkomen dat deze makkelijk uit de grond kan worden getrokken. Halsverterkte flespalen zijn leverbaar met losse of aangelaste grondankers.

Losse grondankers

Tijdens het plaatsen van de halsversterkte flespaal moeten twee losse grondankers handmatig aan de onderzijde doorgestoken worden.

Flespaal met losse grondankers Flespaal met losse grondankers

Vaste grondankers

De halsversterkte flespaal is aan de onderzijde voorzien van aangelaste ankers en kan direct geplaatst worden. Deze verankering wordt ook wel 'vast kruis' genoemd.

Flespaal met aangelaste grondankers Flespaal met aangelaste grondankers

Halsversterkte flespaal van POL Heteren

Elke flespaal van POL Heteren is bij de verjonging van de hals extra versterkt, waarbij het onderstuk van 76 mm Ø overgaat in een bovenstuk van 48 mm Ø. De bovenzijde is afgesloten met een kunststof dop. De flespalen worden snel geleverd door onze ruime voorraad en eigen transport. Op zoek naar andere oplossingen voor de montage van verkeersborden? Bekijk dan al onze verkeersbordpalen

Advies over (plaatsing van) flespalen

Heeft u vragen over de halsversterkte flespalen of heeft u advies nodig over het juist plaatsen van verkeersborden op flespalen? Bij POL Heteren helpen wij u graag. Neem gerust contact op met ons zodat we samen kunnen zoeken naar een gepaste oplossing of product.